Štrigova, i inače vrlo živopisno i živahno mjesto, gotovo na rubu Međimurja, dodatno oživljava ljeti. Manifestacije poput “Štrigovskih noći” pretvorile su “gordi Stridon” u pravi turistički biser gornjeg dijela “otoka između Mure i Drave”. Sve je počelo još krajem lipnja otvorenjem Umjetničke kolonije, no što nas čeka u kulminaciji?

Zadnji vikend na predivnom vidikovcu, Mađerkinom bregu, donosi pregršt aktivnosti iz sfere enogastronomije, tehničkih znanosti, sporta i glazbe. U petak, 21. srpnja, znakovitog podnaslova “Štrigova na dlanu”, od 14 sati možete uživati u međunarodnom susretu modelara. U suradnji sa čakovečkim R/C Flying-om modelari će daljinski upravljati modelima aviona, jedrilica i helikoptera.

Od 17 sati ide predstavljanje ručnih radova, enogastronomske ponude i tradicijskih zanata. U 19 sati povodom Dana općine Štrigova počinje svečana općinska sjednica, a program u petak zatvara piknik s početkom u 21 sat. U sklopu programa moći ćete pogledati kino-projekcije na otvorenom te ležerno iskusiti enogastronomske čari Međimurja. Terase vidikovca osvijetlit će popratni light show – raznovrsni svjetlosni efekti.

emedjimurje-985x200px

U subotu, 22. srpnja Stridon nastavlja biti fokus gornjeg Međimurja Magdalenskim proštenjem. Sve počinje u 11 sati svečanom misom u crkvi sv. Marije Magdalene. Od 18 sati prijateljstvo i dobru volju prema stanovnicima susjednih općina pokazat će trkači, sudionici tradicionalne, 15. Međunarodne utrke prijateljstva Štrigova – Razkrižje 2017.

Na prostoru iza Državnog arhiva za Međimurje od 19 pak sati sve željne dobrog provoda zabavlja bend “Noćna smjena”. U nastavku će koncert održati i tamburaški sastav “Mejaši”. Nedjelju, 23. srpnja, obilježit će “Štrigovski grunt” i seoske igre s početkom u 14 sati.

Zabavno-glazbeni program je na repertoaru od 19 sati. Kao i prethodnog dana, nastupat će “Noćna smjena”, no u nastavku slijedi koncert Zlatka Pejakovića i grupe “Bumerang”. Ovi će se sadržaji također odvijati na igralištu iza Državnog arhiva.

mejaši2

“Štrigovske noći” su izvrstan svijetli primjer kako višestruko raditi na razvoju ponude, kako privući turiste, a lokalnom stanovništvu pružiti ne samo aktivnosti, već i praktičnu edukaciju. Pridružite nam se na manifestaciji i osjetite Stridon i Međimurje u najboljem svjetlu!

61150817-zlatko-pejakovic