25.06. – 27.06.2015. seoski turizam klet Sv.Martin na Muri

Najstariji i najveći mitting američkih automobila u Hrvatskoj slavi sedmu godišnjicu. Već tradicionalno na prekrasnoj lokaciji seoskog turizma u Sv.Martinu na Muri donosi kao i uvijek uzbudljiv program koji ove godine počinje već u četvrtak 25.6. koncertom BAMBI MOLESTERS-a. Američki automobili, motori, kustom bicikli  iz skoro cijele Europe, atraktivne pin-up djevojke, besplatne promo vožnje sa Harley Davidson motorima, burn-out, pin-up photo contest, burlesk show, nastup poznatih rockabilly rock’n’roll bendova, DJ-a, kustom art umjetnika, tattoo, barber shop, brojni retro štandovi i brdo drugih događaja…

Sv.Martin na Muri je najsjevernije mjesto u Hrvatskoj, nalazi se 15 km od Čakovca, u neposrednoj blizini poznatih toplica – Life Class terme Sv.Martin. Kampiranje je besplatno od petka do nedjelje, vlasnici američkih automobila i motora imaju besplatan upad, kavu i doručak u nedjelju u jutro. Ove godine opet nam se vraća jedna od trenutno najpoznatijih umjetnica burleske miss KALINKA KALASCHNIKOW koja će nastupati u petak i subotu. Novost je i ”chill out” stage na kojem će preko dana nastupati 2 odlična benda. Ulaznice za četvrtak 30kn, petak 25kn, subota 25kn, petak+subota 40 kn, a najsretniji posjetitelj osvojit će unikatan Sentimental kustom bicikl, rađen specijalno za ovu prigodu.

10421496_1440382862899146_4902788844817539671_n

Photo: Trush and Burn

 

Glazbeni dio festivala obilježit će :

 25.6.  četvrtak – pre-trash koncert (start 20:00)

BAMBI MOLESTERS – ukratko: naš najpoznatiji, najeksportiraniji surf rock’n’roll b(r)end u svijetu.

Nedavno su proslavili 20 godina karijere, tijekom koje su svirali po raznim svjetskim prostranstvima, od Hrvatske preko Novog Zelanda pa sve do Brazila, surađivali sa brojnim svjetskim facama kao što su John Peel, Peter Buck (R.E.M.) Chris Eckman (Walkabouts) sa kojim imaju i supergrupu THE STRANGE, a kao potvrda svjetskoj klasi dolazi i podatak da se njihova pjesma ”Chaotica” nalazi u 12.epizodi završne 5.sezone super popularne serije Breaking Bad.

 26.6. petak – WARM UP PARTY (start 18:00)

THE MONOKINGS  – ITA- dolaze iz Rome, jedan od top rockabilly bendova u Italiji,  njihov zvuk opisali su kao ” rural rauchos farm ready real gone rockabilly”  u kojem se daju naslutiti tragovi bluesa, cajuna, bluegrassa, texas swinga… snimaju isključivo u mono tehnici a albume izdaju na vinilima  uz slogan ” we are the Monokings and we do Rockabilly”.

THE ROCKET DOGZ – CZ-su opaki psychobilly bend iz Praga, pod utjecajem 50´s,60´s rockabilly-a, 70´s punk wavea,surfa, punk rocka, countrya i starih psychobilly bendova. Spadaju u sam vrh Europske psychobilly scene.

27.6. subota – SLUŽBENI POČETAK MITINGA (start 12:00)

FIA SCO&THE MAJESTICS –AUT-  Predvođeni karizmatičnom pjevačicom Fia Sco sviraju 40´s & 50´s Country, Western Swing, Hillbilly Boogie & Pre Rockabilly. Nedavno su objavili odličan i hvaljen prvijenac  ”You ‘re my sugar!” za renomiranu izdavačku kuću Rhythm Bomb Records.

NAKED TRUCKERS –H- trenutno najaktivniji rockabilly bend u Mađarskoj, sviraju mješavinu garage rockabillya, iza sebe imaju dva albuma, nastupi su im divlji i zabavni i često završavaju sa zapaljenim kontrabasom u publici.

THE MAGGIE’S MARSHMALLOWS –CZ –  su nove perjanice legendarne američke izdavačke kuće GET HIP Recordings koja je specijalizirana za 60’s garage fuzz punk. Za sve ljubitelje The Sonics, Back from the Grave i Pebbles bendova, kao i naših nikad prežaljenih The Spoons.

Chill out stage – preko dana:

DEAD BEATZ – AUT – David Karlinger i Bernie Miller su blues bopper orkestar, duo koji koristi kontrabas,usnu harmoniku i bubanj.

”From Sonny Terry/ Brownie McGhee classics like “Ride & Roll” & Papa Lightfoots’ “Mean Old Train” to Mickey Lee Lane’s “Senior Class”, you’ll get a whole lot of danceable harmonica beats that will leave you – the audience – speechless!

David je ujedno i član poznatog švicarsko-austrijskog rockabilly benda MARS ATTACK.

DYNAMIT E DUO-H- su Mitch i Gabor iz Naked Truckersa koji u slobodno vrijeme sviraju/dzemaju  po barovima i pubovima Budimpešte.

Tokom dana, noći i jutra, zabavljat će vas DJ-i koji će puštati 50’s & 60’s rock’n’roll-rockabilly, garage, rhythm’n’blues, soul, boogie woogie, twist, surf.

KING D (AUT), LO SFREGIATO(ITA), GREASEMAN(SLO), VALENTINA(ITA), MAD DELINQUENT(SLO).