Bliži se ono čarobno doba godine kad nas, gdje god da se okrenemo, uveseljavaju svjetla, lampice, ukrasi, drvca, miris kuhanog vina i cimeta te dobra volja svih koji žive ono o čemu pjevaju brojne božićne pjesme. Tako je, stiže vrijeme božićnih blagdana, a Čakovec će i ove godine biti poprištem bogatog popratnog sadržaja na nekoliko lokacija. Advent u gradu Zrinskih u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca oduševljavat će vas od 1. do 24. prosinca!

Sve počinje u čakovečkom Starom gradu otvorenjem izložbe nematerijalne baštine „Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva“ u petak, 1. prosinca u 18 sati. Uslijedit će tjedni radionica, predavanja, mimohoda, božićne čarolije, predstava, glazbe, plesa, izložbi i raznih akcija. Advent u gradu Zrinskih odvijat će se u Muzeju Međimurja, na Ulici kralja Tomislava, u Centru za kulturu Čakovec, atriju Starog grada (ovako je bilo prošle godine!), na Franjevačkom trgu, u Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec, crkvi sv. Nikole, zgradi Scheier, Pastoralnom centru, Gimnaziji Josipa Slavenskog, Maloj sceni „Vinko Lisjak“…

Osim toga, tijekom Adventa pa sve do 31. siječnja na čakovečkom Trgu Republike funkcionirat će klizalište. Vikendom možete posjetiti Adventski sajam u Ulici kralja Tomislava. Svakako valja izdvojiti i druženje sa sv. Nikolom na istoj lokaciji u srijedu, 6. prosinca te i inače sadržajan program za djecu.

Doživite čaroliju i sami! Prošećite čakovečkim ulicama, posjetite navedene lokacije i uživajte u živahnosti međimurskog središta koje je možda maleno veličinom, no ogromno duhom!