Bliži se ono čarobno doba godine kad nas, gdje god da se okrenemo, uveseljavaju svjetla, lampice, ukrasi, drvca, miris kuhanog vina i cimeta te dobra volja svih koji žive ono o čemu pjevaju brojne božićne pjesme. Tako je, stiže vrijeme božićnih blagdana, a Čakovec će i ove godine biti poprištem bogatog prigodnog sadržaja na novoj glavnoj lokaciji u grijanom šatoru na Trgu Republike te još nekoliko dobro poznatih mjesta. Pripremite se na toplinu umjetničkog izričaja, finih mirisa, ugodne gužve u gradu i ugođaja općenito. Advent u gradu Zrinskih u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca oduševljavat će vas do 24. prosinca!

Sve počinje u subotu, 1. prosinca kada paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete u gradu, uz prigodni program, obilježavamo početak iščekivanja božićnog razdoblja. Uslijedit će tjedni božićne čarolije, predstava, glazbe, plesa, izložbi i raznih akcija. Božićni vlakić na čakovečkim će ulicama doprinijeti pozitivnom ozračju. Osobito sadržajan program pripremljen je za naše najmlađe. Svaka lokacija na svoj način stvara prepoznatljivu božićnu atmosferu, a najveće bogatstvo leži upravo u raznolikosti!

Svake subote očekujte božićnu čaroliju u kućici Djeda Mraza koji predstavlja prekrasan simbol razdoblja u kojem se valja podsjetiti da zajedništvo i solidarnost mogu pokrenuti prava čuda!

Dođite u srce Međimurja te doživite čaroliju i sami! Prošećite čakovečkim ulicama, i uživajte u živahnosti međimurskog središta koje je možda maleno veličinom, no ogromno duhom!