Početak prosinca obilježava dolazak adventa, perioda u godini kojim započinju temperaturno najhladniji, ali humanošću najtopliji blagdani u godini. To je vrijeme zajedništva i obitelji, uživanja u ukrasima, svjetlima, zvjezdicama i drugim malim stvarima… Doba opraštanja, kad dolaskom nove godine želimo okrenuti novi list. Advent u Štrigovi, u organizaciji Turističke zajednice Općine Štrigova, utjelovljuje sve ideale božićnog razdoblja, pa i više.

Zeleni kutak Međimurja izrazito je pitoreskan, gotovo kao da gledamo prizor neke od slika poznatih “naivaca”. Obilježavanje adventa počinje u subotu, 2. prosinca u 18:30 sati kad se u centru Štrigove pali prva adventska svijeća. Nastupa i dječji župni zbor. Svake od iduće tri subote (9., 16. i 23. prosinca) u 18 sati na istom mjestu zapalit će se još po jedna svijeća. Za sve prisutne osigurat će se topli napitci.

Bogat program kombinirat će glazbu, sport i predstave. Od blagdana svetog Stjepana (26. prosinca) pa do Bogojavljenja (6. siječanj) organizira se i novogodišnji malonogometni turnir. Osim toga, očekuju vas i koncerti, sveti Nikola, darivanja te razne humanitarne i druge aktivnosti.
Proštenje svete Barbare, tradicionalne zaštitnice od munje i vatre, (ponedjeljak, 4. prosinca) obilježit će svečana sveta misa s početkom od 11 sati. Vjerojatno najuzbudljiviji dio manifestacije dolazi nakon Božića. I ovaj put se radi o svojevrsnom adventu – dočeku nove godine. Doček u općini Štrigova organizirat će se na jednoj od najljepših točaka Međimurja – Mađerkinom bregu između Banfija i Robadja!

Advent u Štrigovi

 

Želite li iskusiti advent u Štrigovi – divote zelenog kutka obavijena bijelim plaštom, raznovrsnu baštinu, ljude dobre volje i mnogočega drugog –  pridružite se! Pogledajte što se događalo prošle godine. Dobro promotrite program, koji prilažemo tekstu, te posjetite vinorodne krajeve Međimurja i uvjerite se da su prekrasni i zanimljivi tijekom cijele godine!