Povodom proglašenja 2016. godinom bregunice, WWF i  partnerske nevladine udruge, uz potporu Hrvatskih voda, JU Međimurska priroda i JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije,

Vas pozivaju na

Akciju čišćenja i pripreme obala na rijeci Dravi za gniježđenje bregunica koja će se održati u subotu 2. travnja 2016. s početkom u 11:00 sati u Domu Međimurske Lastavice, Dravska 50, 40328 Donja Dubrava.

Bregunice u gnijezdima na obalama rijeke Drave_G. Šafarek

Kako bi obilježili Godinu bregunice, WWF će zajedno s partnerima organizirati raznovrsne aktivnosti tijekom godine kako bi se ukazalo na značaj ovih ptica i važnost očuvanja prirodnih rijeka, osobito rijeke Drave. Prva planirana aktivnost je čišćenje i priprema obala na dvije lokacije u blizini Donje Dubrave za dolazak i gniježđenje bregunica. Pozivamo sve ljubitelje prirode da nam se pridruže u ovoj akciji i provedu ugodan radni dan na svježem zraku.

Napomena: Zainteresirane novinare molimo da nam potvrde dolazak na donji kontakt, kako bi vas mogli dočekati kod Doma Međimurske lastavice i povesti vas do lokacije radova.

Vidimo se 2. travnja !

Za više informacija:

Bojan Stojanović, WWF Adria, Tel.095 2567 780, bstojanovic@wwfadria.org