O njoj se govori, pod njezinim krovom se evociraju uspomene, priželjkuju ponovni susreti,… Jer, već je pedeset godina u gradu u kojem nebrojenima pruža priliku za ćaskanje, tiho i manje tiho druženje. Ona je istinska ugostiteljska legenda Čakovca. Otvorena kao Gostionica Pod starim krovom 1966. godine, tijekom 1988. dobila je naziv Beška, po svojoj legendarnoj vlasnici i ikoni čakovečkog ugostiteljstva. Danas je preuređena i na sve načine osvježena, točka je susreta svih generacija.

Njezini stari i novi prijatelji izmjenjuju se kroz dane uljepšane mirisima koji podsjećaju na dom. Beška je danas bistro iz čije kuhinje dopiru mirisi slanih i slatkih zalogaja – domaćih grickalica, medenjaka, čupavaca, kukuruzne zlevanke s orasima i vrhnjem, kolačića. Ovo kultno mjesto poslužuje kavu koju znalci posebno hvale, dok istovremeno pored tople kalijeve peći biraju za sebe ukoričene riječi s Beškine police za knjigoljupce.

Tu je i tapeta na kojoj se povremeno nađu gosti koji pobuđuju pažnju. Kod Beške na tapeti dosad su čarobna druženja publici priuštili Zlatko Kraljić i Feri Lainšček osvajajući poezijom, a liječnik koji je život i rad u Varaždinu zamijenio Mljetom, Siniša Car – nasmiješenom jednostavnošću, dobrotom i svirkom. Došao je i Kristian Novak na Beškinu tapetu nadahnjujući i mlado i staro, ostavši “do posljednjeg gosta”.

Medeno srce za dvoje

Aktualno je i Valentinovo u Beški. Ne propustite već danas slatko medeno srce za dvoje, s tri ukusne kreme od oraha, kave i čokolade, uz dvije čaše izvrsnih međimurskih vina za samo 36 kuna. Preporuka je to za zaljubljene, voljene, prijateljice i prijatelje, simpatije. Za vaše odabrane.

U Beškinoj je kuhinji sve spravljeno rukom, kao doma, s puno ljubavi.

Beška. Ne možete pogriješiti.