Nakon nekoliko godina stanke, Big Band Čakovec ponovno djeluje u orkestralnom formatu!

Pod vodstvom dirigenta Marija Jageca i uz nove članove Big Band je otkrio svježinu i inovativnost. Autentičnost i marljiv rad muzičara koji djeluju unutar jazz orkestra stvaraju temelj na kojem glazbenici razvijaju zvuk i kreativnost.

Big Band je prvotno formiran 1995. godine kao odgovor na težnju za upotpunjenjem kulturne ponude grada Čakovca. Brzo se etablirao i ušao među vodeće sastave u regiji. Od samog osnutka ostvaruju se vrijedne i predivne suradnje s poznatim glazbenicima, a neki danas afirmirani jazz glazbenici ponikli su iz redova čakovečkog Big Banda, dok su drugi na putu ka ostvarenju istog sna. Big Band dosad je snimio 3 CD-a i nekoliko emisija u režiji Hrvatske radiotelevizije.

Probe se odvijaju svakog utorka od 20 sati u Srednjoj školi Čakovec. Još uvijek ima slobodnih mjesta pa se javite ukoliko svirate neki instrument pogodan za grupno muziciranje! U Čakovcu se kao u  “jazz-friendly” gradu redovito organiziraju i jam sesije.

Novo izdanje Big Banda Čakovec imate prilike doživjeti 21. prosinca od 20 sati na božićnom koncertu u čakovečkom Centru za kulturu! U novoj postavi, u sklopu tribine “Čakovec četvrtkom”, Big Band će premijerno izvesti tri točke. Pogledajte ih, uz druge čakovečke amatere, na božićnom koncertu i uživajte u zvuku ili se i sami priključite i postanite dio mozaika koji stvara prekrasne muzičke slike.