Turistička zajednica grada Čakovca te i ove godine poziva na kreativno sudjelovanje u oslikavanju poznatih čakovečkih kišobrana povodom manifestacije “Porcijunkulovo 2016.”

Bliži nam se 52. Porcijunkulovo, najpoznatija čakovečka manifestacija koje će ove godine trajati u razdoblju od 29. srpnja pa sve do 3. kolovoza. S bogatijim uličnim i koncertnim programom nego ikad, i ove godine će Porcijunkulovo krasiti poznati čakovečki kišobrani i to u znatno većem broju. Osim što će ih biti brojčano više, kišobrani će i ove godini biti još ljepši i posebniji. Upravo za to ćete se pobrinuti vi, jer Turistička Zajednica Grada Čakovca poziva sve zainteresirane da se uključe u prenošenje svojih kreativnih ideja na platna kišobrana.

Svi zainteresirani uz predočenje osobne iskaznice svoj prazni kišobran mogu besplatno podići u uredu Turističke zajednice grada Čakovca na adresi Kralja Tomislava 1, od 11. – 18. travnja 2016., oslikati ga vlastitim motivima, te ga vratiti u ured Zajednice najkasnije do ponedjeljka 09. svibnja 2016. Kišobrani moraju biti oslikani trajnim bojama (kao što su npr. boje za svilu ili nešto slično), nikako temperama ili vodenim bojama, kako bi motiv koji krasi kišobran ostao skroz sačuvan.

https://www.facebook.com/lovelymedjimurje/videos/783554341755582/

Ti jedinstveno oslikani kišobrani biti će dio ovogodišnje instalacije koja će biti postavljena duž centra Čakovca, te će krasiti novitet ovogodišnjeg Porcijunkulova, “Ulicu međimurske kreative”. Turistička zajednica grada Čakovca će najbolji kišobran koji će biti odabran od strane stručnog žirija nagraditi vrijednim poklonom, a same rezultate moći ćete pratiti putem službene Facebook stranice Porcijunkulova.

Za više informacija možete se obratiti u ured Turističke zajednice grada Čakovca na broj telefona 040 313 319.