Ako je Fašnik kriv za sve, valja mu i presuditi. Nalaže to tradicija koju pune pedeset i dvije godine slijedi Čakovec, dovodeći u samo srce grada pokladnu povorku posvećenu zazivanju plodne godine. Veza je to koju centar Međimurja održava s ljudima i prirodom, sa svime što život ljudi čini uravnoteženim održavajući ga u blagostanju.

Znate već, vrijeme je za Međimurski fašnik koji će po 52. put biti održan u nedjelju, 7. veljače 2016. Povorka maskiranih grupa i pojedinaca gradom će proći od 15 sati nadalje – od Sajmišta do Trga Republike na kojem će biti održan fašnički program kako ga nalaže tradicija. Autohtone maske Međimurja poput Pikača, Čaplji, Lafri i drugih, ali i gostujućih grupa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, proći će gradom pa je publika u velikom broju dobro došla.


Sve počinje s klincima

Međimurskom fašniku u nedjelju prethodit će Dječji fašnik koji će biti održan 6. veljače. Sudjelovat će 600 djece u dvadeset vrtićkih grupa. Kao i dosad, bit će to jedan od najvećih hrvatskih dječjih fašnika, u gradu koji je jednim od pet gradova osnivača Saveza karnevalskih gradova Hrvatske. Podsjetimo i na to da Čakovec od 1995. godine pripada i Europskoj udruzi karnevalskih gradova FECC sa sjedištem u Nizozemskoj, a članstvo u toj udruzi gradu je osigurala najbogatija zbirka tradicijskih maski u Hrvatskoj.

A pod šatorom

… na Trgu Republike u subotu će svirati Noćna smjena pa vas pozivamo i na fašnički plesnjak.