Danas jedno od najpopularnijih okupljališta u Čakovcu, kafe Arcus u Strossmayerovoj ulici, svoju povijest započinje 1971. godine. Kako smo već pisali, na istom je mjestu radila gostionica K Pečorniku koja je cijelo stoljeće unatrag bila najposjećenije mjesto u gradu.

U anale ulazi trenutak u kojem su baka i djed aktualnog vlasnika Arcusa Ivana Štefičara započeli izgradnju zgrade u kojoj danas radi lokal u kojem se sastaje i staro i mlado, no temelje je udario otac August Štefičar. Istinski početak povijesti lokala u novijem razdoblju seže u 1987. godinu kada je otac August dobio dozvolu da otvori caffe bar u privatnom vlasništvu, s obzirom da do tog trenutka to nije bila uvriježena praksa.

Otvoren je tako Dioniz, a dvanaest godina kasnije Ivan Štefičar od oca preuzima lokal, potpuno ga obnavlja i ponovno otvara pod imenom Arcus. Sada je već punoljetnost na snazi pa Arcus ovih dana slavi svoju godišnjicu. Vrijeme nebrojenih okupljanja, programa, svirki, ugodnih druženja, jutarnjih kava u ugodnom ambijentu, ugostiteljska ponuda kakvom se diče najbolji europski lokali, sve je to i povijest, i današnjica i budućnost Arcusa.

Kava je centar

Kao i u svakom lokalu, kava je najtraženija, a njome se u ovom caffe baru pomno bave. Biraju okuse, mirise i intenzitete koji gode svim ukusima pa znalci rado biraju Arcus upravo iz tog razloga – respekta prema kavi. Prate trendove u svakom smislu, zato su se posvetili i izradi hladno prešanih sokova, ponudi craft piva, miješanju koktela.

Prilagodivši prostor proširili su i pušački i nepušački dio, a dvjema atraktivnim terasama – otvorenom i zatvorenom, mijenjaju vizuru Strossmayerove i Uske ulice. Upravo na ovoj posljednjoj, otvorenoj terasi u Uskoj ulici, uredili su No Ordinary Garden na kojem se sjedi pod brajdama. Ova originalna ideja usred gradskog betona i asfalta dopadljiva je svakome i nema gosta koji se za ljetnih vrućina ne opredjeljuje za mjesto u hladu ispod vinove loze.

bg3_1600x1013

Subota, 15tog

U Arcusu je mijena stalna. Od novih interijera do nastojanja da udovolje svima, kako kažu – od 10 do 100. Već iduće godine u tom nas lokalu očekuju novosti, a najočitija među njima bit će novi look na obje terase.

Uz 18. godišnjicu rada ovog po svemu atraktivnog i uvijek zanimljivog lokala, program 15. listopada će obilježiti gostovanje live banda i više DJ-a, hostese sa zanimljivim nagradnim igrama, catering,… Bit će to subota pa već sada rezervirajte datum jer će susret trajati do zore idućeg dana. Više u novom javljanju.

O Arcusu smo pisali i ovdje https://www.lovelymedjimurje.com/sto-godina-pecornika-do-arcusa/.