Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Grad Čakovec je dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja grada donirao prijenosne radio stanice. 15 čakovečkih DVD dobilo je uređaje koje će im vrlo dobro doći na intervencijama prilikom nepogoda.

„Dobrovoljna vatrogasna društva uz Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec temelj su našeg sustava pomoći kod nepogoda i nesreća, te je izuzetno važno da budu primjereno opremljene i spremne kvalitetno reagirati kad se ukaže potreba.“, rekao je prilikom uručivanja gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Nepogode koje su se događale u prošlosti pokazale su opravdanost ovakvih ulaganja, istaknuo je Kovač te rekao da će se DVD-i na ovakav način pomagati i ubuduće. Grad Čakovec iz svog proračuna izdvaja znatna sredstva za vatrogastvo, te je i to jedan od razloga što u posljednjih nekoliko godina kod nas nisu zabilježene veće štete i ljudske žrtve  štete kod požara i poplava.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, ovaj put u funkciji predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, u ime čakovečkih DVD-a zahvalio se na ovoj donaciji, istaknuvši da je nakon muljnih pumpi, električnih generatora i motornih pila koje su donirane u ranijem razdoblju, ovo nastavak dodatnog opremanja vatrogasnih postrojbi na čakovečkom području. Vatrogastvo na našem području u samom je hrvatskom vrhu, a osim u opremu, ulaže se i u edukaciju te rad s mladima.

Riječ je o prijenosnim radio stanicama marke Kenwood, ukupno vrijednih 69 tisuća kuna. Po dvije radio stanice dobila si su DVD Čakovec, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane, DVD Gornji Vidovec, DVD Ivanovec, DVD Savska Ves, DVD Totovec, DVD Novo Selo na Dravi, DVD Šandorovec, DVD Kuršanec, DVD Mihovljan, DVD Mačkovec, DVD Žiškovec, DVD Mihovljan, DVD Krištanovec i DVD Novo Selo Rok.