U Črečanu se unatrag dvije godine, sporadično tijekom dva ljetna tjedna, obavljaju arheološka istraživanja tijekom kojih su arheolozi Hrvatskog restauratorskog zavoda pronašli tragove prapovijesnog naselja. Keramičke posude, sječiva, sjekire i čekići svjedoče o životu ljudi na tom prostoru u bakreno doba (5. i 4. stoljeće pr.n.e). Bilo je to vrijeme u kojem su zajednice živjele privržene prirodi, oslonjene na maticu i sve što joj ona pruža. Reklo bi se da u 21. stoljeću naše ere svijest o nužnosti povratka čovjeka prirodi raste, no upravo je u Črečanu ona već duboko osviještena.

Svjedoči tome obitelj Kirić koja vodi Izletište ribnjak Črečan, a koje je puno toga u jednom: mrijestilište šarana, mjesto okupljanja ribiča, mještana iz naselja i okolice, turista, poštovatelja prirode, praktičara permakulture. Mjesto je to na kojem čovjek, životinje i priroda održavaju balans.

Vrijedi to i za okruženje izletišta blizu kojeg je Medeni vrt obitelji Šardi pa se svi pčelinji proizvodi mogu pronaći na jednom mjestu, u neposrednoj blizini je jahalište, šuma u kojoj obitavaju žabe čijem se očuvanju na životu posvetila i obitelj Kirić kao najbliži susjed, i Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije.

https://www.facebook.com/lovelymedjimurje/videos/808633812580968/

Zašto je Izletište ribnjak Črečan pravo mjesto za opuštanje? Iako će najbolje biti da sami potražite odgovor, jer ćete njime biti ugodno iznenađeni, iz ovih redaka vas upućujemo na iskustvo pecanja na ribnjaku uz simboličnu naknadu, šetnju imanjem, kušanje ribljih i međimurskih jela, druženje s istomišljenicima, istraživanje najboljeg od prirode.