Povrh vinskog podruma u kojem se prepoznaje vješto ispreplitanje modernog i starine, obitelj Dvanajščak – Kozol u Dragoslavcu budno vodi vinsku kušaonicu kojoj je teško pronaći manu. Puni života i strasti prema onome što rade, supružnici Rajka i Zdravko s djecom upravljaju obiteljskim brendom kojeg krasi etiketa DK.

Gordi znak dvaju slova sa sobom donosi val zadovoljstva u sva ona nepca kojima DK usađuje visoke kriterije. Zemljopisno porijeklo dobiveno 1996. godine uvelo ih je u vinogradarski i vinarski profesionalizam, branjen motom Stvaranje vina je naš život. Stalo im je do vina i iz druge perspektive, somellierske. Rajka i Zdravko su sommelieri jednako kao i kćerka im Tea, a ona je  ispit u tu svrhu položila sa 16 godina i time postala najmlađa sommelierka u Hrvatskoj.

Njihovi moslavac i graševina, rajnski rizling, crni i bijeli pinot, ali i chardonnay i traminac, sorte su koje dozrijevaju u vrhunski opremljenom podrumu, unutar čijih zidova se prerađuje grožđe, čuva i zrije vino. Grožđe u preradu stiže s osam hektara vinograda koji u zemlju poniru na idealnim pozicijama u okolici naselja Dragoslavec, na lokacijama kolokvijalno znanim kao Grofovo, Mohokos i u mjestu Okrugli Vrh.

Dvanajščak-0087_1600x1102-min

Domaćinstvo kuće Dvanajščak – Kozol donosi osmijeh na lica, bilo da ste u društvu obitelji i prijatelja ili praćeni poslovnim partnerima. Uz vina pouzdane kvalitete i poželjnosti, ova obiteljska kušaonica nudi i domaća topla i hladna jela. Domaća kuhinja, specifična Daska Katarina ili Grofica staro vino i pjenušci čekaju svoje ljubitelje, a što se vas tiče – za malo truda uloženog u prethodnu najavu dolaska, DK kuća će vam vratiti višestruko. Boraviti možete u ugodnom interijeru ili na terasi s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na pejsaž gornjeg Međimurja, a susret privatne ili poslovne prirode oplemeniti slasnim jelima spravljenim od domaćih namirnica provjerenog, vrlo solidnog porijekla.

Dakako, pratnja su im DK vina koja na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima bivaju nagrađivana visokim odličjima. Dodamo li ovome da je jedan od vodećih svjetskih kušača i predsjednik ocjenjivačke komisije na Decanterovom panelu, Anthony Rose, graševinu Dvanajščak iz 2006. godine ocijenio sa 93 od mogućih 100 bodova, tada znate da ravnopravan položaj s najboljim vinima svijeta više nije upitan.