Od danas, vlasnici električnih automobila, svoja vozila mogu puniti i kod Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Naime, u suradnji Hrvatske elektroprivrede i Grada Čakovca uređena je punionica sa dva priključna mjesta.

Punionicu su svečano otvorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe  Domagoj Puzak, te predstavnici Elektre Čakovec. ELEN punionica u Čakovcu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Čakovec dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Čakovec.

„Ovo je još jedna potvrda vodeće pozicije Grada Čakovca u uvođenju novi tehnologija, posebice onih koje čuvaju okoliš. Ova punionica kod bazena samo je nastavak ulaganja i poticanja korištenja ekološki prihvatljivih vozila“, rekao je gradonačelnik Kovač te naveo da su u protekle četiri godine u Čakovec uvedeni električni bicikli, postavljena pametna klupica te nabavljena tri hibridna kamiona za gradsko komunalno poduzeće. Nije slučajno naš grad proglašen Ambasadorom alternativnih goriva za 2016. godinu Jadransko-jonske inicijative, a zanimljivo je da je ovu titulu lani dobi i HEP, naglasio je Kovač.

Voditelj tima za eMobilnost HEPa- Domagoj Puzak istaknuo je da je HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. Prvi u Hrvatskoj prepoznali su europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga surađuju sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

Na punionici u Čakovcu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ovoj punionici bit će besplatno godinu dana, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Nju možete dobiti u HEP-u ili posuditi na recepciji čakovečkih Gradskih bazena.