Krajem siječnja već se tradicionalno održava manifestacija koja sve više uzima maha, Noć muzeja. To je za mnoge prilika da u zanimljivom, pomalo neočekivanom okružju iskuse monumentalnost i postojanost zbirki koje krase mjesta čuvanja povijesti i tradicije. Etnografska zbirka Lovrec, osim što čuva vrijednu baštinu, ujedno je i lokalitet visoke vitalnosti, gdje se prošlost i sadašnjost skladno prožimlju.

Iako je tema Noći muzeja ove godine sport, treće po redu sudjelovanje Lovrecovih na manifestaciji proteći će u znaku putovanja. Gostujuća predavačica bit će tako Anja Mutić, putnica, putopisac i turistička novinarka. Anja će govoriti o brojnim mjestima koja je posjetila. Koje su joj lekcije ostale u podsvijesti, jesu li putovanja nužno nešto luksuzno i što je sve naučila na putu? Pridružite se i saznajte!.

Predavanje i druženje uz Anju Mutić imat ćete prilike doživjeti u petak, 26. siječnja od 18 sati. Nakon predavanja možete kušati selekciju vina Vinske kuće Lovrec. Možete i otići na skraćeno predavanje putevima vinove loze što priča Etnografska zbirka Lovrec ili zaigrati partiju šaha.

Etnografska zbirka Lovrec

Zbog ograničenog broja mjesta nužna je rezervacija na e-mail adresu info@vino-lovrec.hr ili na broj telefona 098/242-778. Posjetite Etnografsku zbirku Lovrec na adresi Sveti Urban 133, općina Štrigova te uživajte u prekrasnom okruženju i predavanju koje će vam probuditi maštu. Osim toga, uživajte i u vinu koje će kao začin čitavu priču lijepo zaokružiti.