Iako rijetko gledamo na Dravu kao idealno odredište za odmor sa svojom obitelji, mogućnosti koje nam ona pruža su zaista raznolike. Svatko može naći zanimaciju i rekreaciju kojom bi ispunio svoje slobodno vrijeme, a bez da se previše trudi oko putovanja u neke dalje krajeve.

Drava je sama po sebi brza i hirovita rijeka, ali još uvijek jedna od rijetkih rijeka u Europi koja nije cijelim tokom „ukroćena“. Na međimurskom dijelu Drave nalaze se dva akumulacijska jezera koja su, uz proizvodnju električne energije, savršena i za razne vodene aktivnosti.

10856511_730002440444106_5977028073441847056_o

Dovoljno je samo skoknuti do Marine u Prelogu da bi se moglo uživati u veslanju, vožnji brodom ili pedalinama. Aktivnosti za koje čovjek prvo pomisli da su „normalnije“ za morska područja. No, što je s obiteljima koje žele aktivni odmor sa svojom djecom? Drava nudi pregršt mogućnosti i za njih. Uz gore nabrojeno, na Dravi se može pecati, a na pojedinim mjestima čak i plivati. To je jedna od rijetkih rijeka u Europi koja još uvijek ima rukavce s plićim dijelovima, a koja su idealna za kupanje u ovim vrućim ljetnim danima. Tako se, uz mnoga naselja u donjem dijelu Međimurja, stanovnici svake godine brinu za „divlje plaže“ na koje dolaze svakodnevno, bilo u pratnji obitelji ili ekipe.

11146328_733292286781788_2933417893372579202_o

Isto tako, Drava je jedna od rijetkih rijeka koja se može podičiti šarolikom biološkom raznolikošću. Bogata flora i fauna ono su što privlači brojne turiste u naš kraj kako bi istraživali i uživali u netaknutoj prirodi i divljini. Mrtvi rukavci i pritoke Drave pretvorili su se u močvarna područja u kojima danas možete promatrati brojne životnije kao što su vretenca, žabe, divlje patke i guske, labudovi pa čak i jeleni, a uz bogat životinjski svijet, Drava se može podičiti i šarenilom biljaka koje ovdje rastu. Dovoljno je nabrojati samo neke od mnogih biljaka koje ovdje rastu. Vodena perunika, vodena paprat, lokvanj, žabnjak, vodoljub, mlječika i odoljen samo su neke od njih, a ako se malo udaljite od Drave i prošećete po livadama koje ju okružuju, uz malo sreće u rano proljeće možete naići i kockavicu koja je endemska vrsta.

Sve u svemu, mogućnosti za popodnevni odmor uz Dravu su raznolike te je dovoljno samo malo mašte i volje kako bi se opustili i dobro zabavili u ovom djeliću međimurskog raja.