Nije doslovno klanac, ali na ono malo ravnog terena koji posjeduje Štrigova, ovog vikenda, 7. veljače, održat će se Fašnik, a u subotu 6. veljače predsmotra Međimurske popevke. Nakon ručka u podne, svi koji planiraju sudjelovati u veseloj fašničkoj povorci, imat će vremena da se preruše u željena lica i pojave ili da naprosto skinu maske. Jer, u 14 sati se formira vesela povorka maškara, a za sat kasnije najavljen je program u Društvenom domu Štrigova.
IMG_9272
Da će smijeha biti dovoljno daju naslutiti članovi Dramske sekcije KUD-a Sveti Jeronim i Udruga žena Stanetinec, a na pozornicu će stati i Muzikaši seh vetrov, Drago Brežnjak, Gusti Dvanajščak i poneki gost iznenađenja. Pozvani su svi, veliki i mali, mladi i stari, na veselje uz čaj, kuhano vino i
krafne!
32. Smotra međimurske popevke 2016.
Međimurska je popevka uvrštena u Registar kulturnih dobara Ministarstva kulture RH te je time postala zaštićeno nematerijalno kulturno dobro. Najstariji pronađeni tekstualni zapisi međimurskih tradicijskih pjesama datiraju čak s kraja 16. stoljeća. Njegovanju i očuvanju tradicijskih međimurskih napjeva proteklih je desetljeća znatno pridonijela Smotra Međimurske popevke u Nedelišću, utemeljena 1971. Na toj manifestaciji mnogi čuvari međimurske glazbene baštine trude se prenositi međimurske „viže“ i očuvati narječje i dijalekt koji svakim danom sve više nestaje.
Ove godine Kulturno-umjetnička udruga Seljačka sloga Nedelišće organizira 31. smotru hrvatske pučke popijevke iz Međimurja, koja će se održati u subotu, 4. lipnja 2016. godine, a čemu će prethoditi tri predsmotre.
Pozivamo Vas na predsmotru „Međimurske popevke 2016.“, 6. veljače 2016. u 18:00 sati koja će se održati u sportskoj dvorani u Štrigovi. Nastupit će brojna kulturno-umjetnička društva, udruge i solisti. Dođite da zajedno podržimo trud pjevača i njihovih voditelja u nastojanju da očuvaju glazbeno-tradicijski međimurski i hrvatski identitet.