I ove subote, povodom Dana zaštitnika mjesta, svetog Florijana, u Šandorovcu je održana manifestacija „Florijanovo“ u Šandorovcu. Lijepo vrijeme i bogat i raznovrstan program, okupio je velik broj mještana ovog i okolnih naselja.

Nastupili su domaćin Kulturno-umjetničko društvo Šandorovec, Kulturno-umjetničko društvo „Pušća“, Kulturno-umjetničko društvo Salinovec, Kulturno umjetničko društvo „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega, Kulturno-umjetničko društvo „ Lipa“  iz Nove Bukovice te Kulturno-umjetničko društvo „Strahoninec“.

Otvarajući smotru, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je u Šandorovec i ostala naselja tzv. dravskog bazena, uloženo mnogo novca, kako u gradnju infrastrukture, tako i u brojne udruge koje djeluju na ovom području. Mještani četiri gradska naselja uz Dravu nakon izgradnje kanalizacijske mreže, dobili su potpuno nove ulice, te su se po komunalnom standardu izjednačili s ostalim naseljima u sastavu Grada Čakovca.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora Šandorovca Dejan Tomašić, koji se, među ostalim zahvalio Gradu na svemu što je u proteklom razdoblju učinjeno, ne samo za Šandorovec već i za Novo Selo na Dravi, Kuršanec i Totovec.

Na ovom, 10. jubilarnom FLorijanovu, nakon kulturno-umjetničkog programa, održana je i velika fešta, na kojoj su nastupili „Fortuna“ i „Baruni“, koji su brojnu publiku zabavljali do ranih jutarnjih sati.