Nepretenciozni i posvećeni. Takvi su u čakovečkoj centrali streetfooda. Zato se na nju spajaju lokalni proizvođači, regionalni enolozi i pivari, svjetski putnici. Čakovec zna gdje se hrana sa srcem i dušom spravlja, nacija je svjesna da se ovakvo mjesto traži po zemljovidima!

Mundoaka. Ima je centar Čakovca tek godinu dana (i sad je vrijeme za slavlje), a već je promijenila sve komplete doživljaja hrane koje posjedujemo bilo kao laici ili upućeni ljubitelji dobrog zalogaja. Njezini chefovi su kulinarski znanstvenici koji spravljanje jela svode na molekularnu razinu. Nisu oni profesor Baltazar, ali vole proces dekonstrukcije radi konstrukcije kojom spajaju naizgled nespojivo, stvarajući posve nove okuse, dajući novu definiciju neodoljivosti.

Prošla je godina dana od otvaranja Mundoake (i opet je vrijeme za slavlje), a još ni izdaleka nisu pripremili sve što kane. Zato, strpljivo narode, još će puno dobrote proizaći iz ove elitne kuhinje. Za prvu godinu dovoljno je da provjerite kaj se kuha i osvojite neku od nagrada (jer događa se godišnje slavlje). Bit će dovoljno da istražujete detalje i proničete u okuse, mirise i estetiku vrhunskog kulinarstva koje osoblje Mundoake predstavlja jasno i jednostavno.

U tome je njihov šarm! U eksperimentiranju sa svjetskim horizontom i domaćom jednostavnošću, konkretnim i bogatim tanjurom koji, sasvim je sigurno, ne možete skuhati doma. Istraživačice i istraživači, Mundoaka puni svoju prvu godinu i vrijeme je za slavlje! Provjerite što nudi restoran hrane sa srcem i dušom, osvojite nagradu, budite dio atmosfere. Budite dobro, vidimo se ove subote!