Gradonačelnik Stjepan Kovač predstavio je danas na Liderovoj Konferenciji Smart Cities 2017. – Pametnim rješenjima do održivog grada napredna IT rješenja koja su primjenjena u Čakovcu te načine na koje Grad potiče investicije i olakšava poslovanje poduzetnicima. Na panelu Kako pametne uprave koriste pametna rješenja uz gradonačelnika Kovača sudjelovali su i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, izumitelj pametnih klupa Ivan Mrvoš, gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i drugi predstavnici gradova, tvrtki i agencija koje se bave osmišljavanjem i primjenom naprednih tehnologija.

„Grad Čakovec prati investitore od prvog dana i prvog sata, čime stvaramo iznimno dobru poduzetničku klimu. Mi smo uistinu partneri investitorima, pomno pratimo njihov rad. Imamo dobru, kvalitetnu radnu snagu i pogodan geografski položaj, što je prednost koju ne smijemo ostaviti neiskorištenom.“ – izjavio je gradonačelnik Kovač na panelu.

Gradonačelnik je sudionicima opisao projekte koje je Grad Čakovec proveo te je naveo prednosti korištenja modernih rješenja, kako u upravi, tako i u samom gradu.

„U Čakovcu smo pokrenuli inovativan projekt e-redar, kojim građani mogu lako i jednostavno prijavljivati komunalne probleme te se informirati o njima važnim temama vezanim uz grad, te se započelo s provedbom projekta Dynamic Light, štedljive rasvjete koja pridonosi i očuvanju okoliša. Pametna rasvjeta na području grada primjer je sinergije grada i poduzetnika.“ – izjavio je Kovač.

Gradonačelnik je najavio buduće projekte koje planira provesti u Čakovcu te IT konferenciju ČIPS koja se održava u Čakovcu 4. svibnja 2017. godine.

„Imamo stopostotno pokrivenu komunalnu infrastrukturu, a radit ćemo i na širenju superbrzog interneta od centra kroz cijeli grad. NFC tehnologija domaći je proizvod, a čakovečke škole već surađuju s tvrtkom Apple. Bez obrazovanja u digitalnoj sferi nema budućnosti, a o svemu tome govorit će renomirani stručnjaci na Čakovečkim IT predavanjima i susretima 4. svibnja.“ – izjavio je gradonačelnik Kovač.