U organizaciji Hrvatskog Sommelier Kluba u periodu od 2 do 4. veljače održat će se sommelierski tečaj 1. razine u Mundoaki bistro&wine bar kojeg će voditi svi od reda vrhunski sommelieri i enolozi.

Koja je razlika između bijelog, crnog vina i roséa? A pjenušca i šampanjca? Znate li uopće kako servirati vino? Jesu li temperatura i izbor čaša toliko bitni? Koje vino najbolje odgovara određenom jelu?
Ako vas interesiraju odgovori na ova pitanja, na pravom ste mjestu!

Vino je najstarije piće na svijetu stoga su potrebne godine i godine učenja, mnogo truda i želje kako bi netko postao vrhunski poznavatelj vina.

Ako ste u duši pravi vinopija koji cijeni svaku kapljicu vina i želite biti nešto više od samog amatera koji će prepoznati određene sorte vina, pozivamo vas da se prijavite na mail info@sommelier.hr, gospođi Martini Smolica, tajnici Hrvatskog Sommelier Kluba, dok cijeli raspored predavanja možete pronaći na stranicama Hrvatskog Sommelier Kluba.

Logotip Hrvatski Sommelier klub
Foto: Hrvatski Sommelier Klub

Na ovom trodnevnom tečaju naučit ćete između ostalog kako degustirati vino pomoću vida, okusa i mirisa, kako geografski položaj utječe na kvalitetu i proizvodnju vina i ponešto o samom procesu vina.

Što je najvažnije, naučit ćete kako je degustiranje vina vrlo zahtjevan posao i posebna vještina koja se dugo uči. Od vrhunskog sommeliera očekuje se da zna prepoznati vino bez da mu je poznata godina berbe,  podneblje vina te kojim je procesom ono napravljeno. Veliki je izazov ocijeniti i analizirati vino prema objektivnoj procjeni i upravo je zbog toga najbolji početak učiti od hrvatskih sommeliera i enologa koji će vam iz prve ruke otkriti neke od dobro čuvanih vinskih tajni.

Bistro&wine bar Mundoaka

Cijena tečaja je 2.700 kn + PDV, a u cijenu je uračunata članarina HSK za tekuću godinu, knjiga “Priručnik za sommeliere”, radna bilježnica, četiri degustacijske čaše u prikladnoj kutiji, predavanja od 12 poglavlja, vođene degustacije, ručkovi u bistro&wine baru Mundoaka, polaganje ispita te potvrda o završenom sommelierskom tečaju prve razine.