Malotko će reći da ne zna za Porcijunkulovo u Čakovcu čija su religijska obilježja odavna oplemenjena turističkim, zabavnim i humanitarnim predznakom. Nema onog tko nije čuo za šarenilo kišobrana postavljenih nad Ulicom kralja Tomislava u srcu grada. Jer, ta zarazno dobra atmosfera s konca srpnja i početka kolovoza domovinom i Kuglom prolazi zahvaljujući modernoj tehnologiji u realnom vremenu, a onima koji joj dolaze svjedočiti uživo nameće dobru volju o kojoj se govori dugo poslije.

Unatrag tri godine Porcijunkulovo ima i svoju humanitarnu notu, zahvaljujući spremnosti organizatora i domaćina – Grada Čakovca i njegove Turističke zajednice, da dio dobrog raspoloženja prenese na one u potrebi. Ovoga ljeta linija dobrote putuje od Vukovara do Čakovca.

Startersice-9603 (Large)-min

– Želja nam je bila da u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Porcijunkulova sudjelujemo s porukom koja će svima biti bliska. Nakon što nam je mlada ekipa iz LM Komunikacija predstavila svoju ideju, sve se nastavilo događati spontano. Kao što za našu manifestaciju i „Ulicu kišobrana“ zna svatko u Hrvatskoj, tako i za Startasice zna baš svatko. Obratili smo se vukovarskom Borovu, dizajnirali su po našoj želji legendarne patike s motivima kišobrana, brzo smo dogovorili posao i evo nas u akciji. Tenisice će se prodavati u Turističkom uredu, a sav prihod bit će namijenjen Centru za odgoj i obzrazovanje u Čakovcu. Spojili smo gospodarski čimbenik sa socijalnom sviješću i identitetom našega grada – ističe gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Prodaja Startasica s kišobranima odvijat će se u dane Porcijunkulova, od 29. srpnja do 3. kolovoza, a cijena za par je 200 kuna. Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec (COO) pohađaju osobe s teškoćama u razvoju iz cijele Međimurske županije, a uz nastavni program ustanova nudi i radnu terapiju.