Ova godina će po mnogočemu biti zapamćena, a ponajviše po vrtoglavim temperaturama koje su nas proteklih tjedana primorale na boravak u zatvorenom prostoru. Ima onih koji su ovo vruće vrijeme iskoristili za odlazak na more, no ima  i onih koji ove godine neće na našu divnu i krasnu obalu.

Što zbog posla, što zbog nezamislivih gužvi koje još više dižu temperaturu. Ako ste među tom skupinom ljudi, donosimo vam nekoliko savjeta i ideja za mokro ljetno osvježenje u Međimurju i okolici.

Terme Sveti Martin

Spustite se niz tobogan, skočite u jedan od bazena, zaplešite uz ritmove dobre glazbi i popijte ledeno pivo, ili neki od zdravih sokova iz ponude. Na raspolaganju su vam veliki rekreativni bazen s trakama za plivanje, aquabar, 2 whirl-poola na umjetnim otocima.

Više informacija potražite ovdje.

Aquapark - LM - 2015 (18)

Gradski bazeni Marija Ružić

Ako ste iz Čakovca sigurno ste se barem jednom okupali u najpoznatijim čakovečkim bazenima. Prednost ovih bazena je što su na raspolaganju za korištenje tijekom cijele godine, a osim što nemaju vanjski bazen, gradski bazeni imaju čak 5 unutarnjih bazena, od čega je jedan za plivače s čak šest plivaćih staza.

Više informacija potražite ovdje.

Aquacity

Ako želite provesti dan u prirodi, jedna od opcija je da se zaputite do popularnog kupališta nedaleko Varaždina – u Aquacity. Iako je u Aquacityu kupanje dozvoljeno na vlastitu odgovornost, to ne sprječava na stotine, pa čak i tisuće kupaća da se osvježe u jednom od najljepših kupališta koje regija pruža. Tamo ćete osim kupališta pronaći i restoran, beach bar i restoran brze hrane koji će se pobrinuti da ne ogladnite i ožednite.

Kupalište na Dravi, Sveta Marija

Ako volite kupanje u rijekama, jedno od rijetkih mjesta u Međimurju je novo kupalište u blizini Svete Marije koje su uredile mlade nade općine i okolice. Kupalište se nalazi nizvodno od brane HE Dubrava, na startnoj poziciji već od prije poznate rafting staze. Cijelo područje ušća rijeke Mure u Dravu popularno je pod nazivom “Hrvatska Amazona” upravo zbog svoje predivne netaknute prirode i bogate flore i faune. Važno je napomenuti kako kupanje u rijekama može biti izuzetno opasno, ali i zabavno!

Imate i vi neko mjesto koje je idealno za ljetni kupanac? Pošaljite nam poruku na Facebook i vrlo rado ćemo ga uključiti u ovaj članak.