Nematerijalna baština Međimurja

Neka od najvećih blaga koje imamo nisu opipljiva, ne može ih se uhvatiti rukom. Naravno, ona mogu poslužiti kao temelj za izradu predmeta ili proizvoda. Sama po sebi najčešće predstavljaju maštu i znanje. Izložba Ljudstvo moje međimursko imaš blaga i bogatstva slavi upravo takva znanja.

Od petka, 1. prosinca do nedjelje, 28. siječnja u izložbenom salonu Muzeja Međimurja u čakovečkom Starom gradu imat ćete prilike uživati u predmetima i izvedbama vezanima uz nematerijalnu baštinu prostora između Mure i Drave. Otvaranje je zakazano za 18 sati u petak, 1. prosinca, a na otvorenju će nastupiti grupa Ethno Garden. Ono će ujedno obilježiti službeni početak Adventa u Starom gradu Zrinskih 2017.

U sklopu izložbe organizirat će se i predavanja te različite radionice. Prvo od predavanja održat će se točno dan kasnije od otvorenja, u subotu, 2. prosinca od 18 sati kada će o govorima i toponimiji pričati dr.sc. Ines Virč. Ostala predavanja održavat će se petkom (8., 15. i 22. prosinca ) od 18 sati. Što se tiče radionica, od 4. do 8. prosinca izrađivat će se licitarski proizvodi. Radionica izrade lončarskih proizvoda održavat će se od 11. do 15. prosinca, dok ćete od 18. do 22. prosinca imati prilike izrađivati cvijeće od krep – papira. Detalje o predavanjima i radionicama možete pronaći u priloženom programu.

Sva će se predavanja održati u Muzejskom informativnom centru i besplatna su. Radionice će se također odvijati u MIC-u, a cijena je 20 kuna po sudioniku pri čemu je obavezna najava dolaska. Dnevno će se održavati po dvije radionice u trajanju od 90 minuta (termini od 9 do 10:30 te od 11 do 12:30). Najave se primaju na e-mail janja.kovac@mmc.hr ili na 040/313-499 (tajništvo muzeja).

Uveličajte program koji nudi izložba svojim prisustvom! Uživajte u nematerijalnoj baštini Međimurja: posjetite izložbu, sudjelujte u radionicama i odslušajte predavanja! Uključite se u očuvanje predivnog blaga koje Muzej Međimurja, njegovi djelatnici i entuzijasti (pa i mi kao publika) nastoje ostaviti budućim generacijama.