U nedjelju, 21. listopada Gradska kavana Čakovec sprema posebnu poslasticu za ljubitelje jazza: Mike Parker’s Trio.
Radi se o genijalnoj sintezi svih glazbenih žanrova: naizgled nemoguća kombinacija glazbe Charlieja Parkera i ritma Michaela Jacksona začinjena je odvažnim glazbenim izričajem Johna Zorna… Konačni je proizvod sve što jazz treba biti: originalan, osvježavajuć i nepredvidiv, uz savršeno usklađenu grupnu improvizaciju i odgovarajuću dozu humora.

Dinamična klasika i jazz ritmika

Mike Parker je basist i skladatelj iz New Yorka koji je udružio snage s bubnjarom Frankom Parkerom (dvije Grammy nominacije – Kurt Elling Quartet) i poljskim saksofonistom Slawekom Pezdom. Zajedno čine jazz trio koji karakteriziraju rock energija, dinamična klasika, tekstualna paleta avangarde, te ritmičan moderni jazz.
Trio je osnovan u studenome 2014. maratonom od 27 koncerata u 27 dana. Otad su odradili više od 150 koncerata u 9 zemalja, uključujući i renomirane jazz festivale. U travnju 2016. izdali su album “Alive Out There“, koji je snimljen uživo na njihovoj turneji prethodne godine.
Pridružite se i vi ljubiteljima jazza u Gradskoj kavani u centru Čakovca, i uživajte u svirci vještih improvizatora! Ulaz je slobodan.

„Za jazz skupinu koja svira isključivo na akustičnim instrumentima, atmosfera koju postižu zaista je električna… Parker i suradnici stvaraju glazbu koja potiče na razmišljanje i inspirira!“

All About Jazz

Foto: Air Alex // Zračni Alex