Ljeto polagano prilazi kraju. Vinogradi su ispunjeni mirisima slatkog voća i beračima. Rijeke najmlađih lagano ispunjavaju škole, bilo osnovne, bilo srednje ili umjetničke. Završili su razni ljetni festivali, turniri, koncerti, slavlja i ostale manifestacije i ostavili nas pune emocija. Nazire se ruho najplodnijeg godišnjeg doba, ali ponuda najvećeg međimurskog grada ne zamire. Dokaz je tome i “Jesen u gradu Zrinskih”, manifestacija kojom se evocira novog gosta u gradu – predzimlje, odnosno jesen.

Svaki dio ciklusa sa sobom donosi promjenu izgleda, promjenu navika i nova pravila. Ulice će uskoro ispuniti arome kestena, povremeni lagani mrmor kiše i gomile glomaznih kaputa ili kabanica. Starinski jesenski sajam koji će se od 6. do 8. listopada održati u centru Čakovca ponudit će komadiće novog doba na jednom mjestu. Turistička zajednica grada Čakovca kao glavni organizator stalno radi na proširenju postojeće ponude, a “Jesen u gradu Zrinskih” nastavlja se već treću godinu zbog uspjeha koje su polučile prve dvije godine održavanja.

Time će vas pripremiti na sve ono što jesen kao plodonoša nudi. Tog vikenda, od petka do nedjelje, moći ćete kušati i kupiti divan med ili mirisno vino. Kući ćete moći ponijeti i nešto od povrtnog šarenila. Voće, rakije i razni eko – proizvodi zaokružit će ponudu i pobrinuti se da rog izobilja doista bude pun.