Jesenska rapsodija, manifestacija u sklopu koje Turistička zajednica grada Čakovca organizira i Sajam zdrave hrane, ove će godine u dva dana , 25. i 26. rujna 2015. po prvi puta na istom mjestu okupiti mnoštvo međimurskih izlagača i proizvođača voća i povrća, eko proizvoda, mesnih delikatesa, vina, rakija, meda i proizvoda od meda, te raznih drugih delicija.

Zrela, žuta, prašnjava jesen – najplodnije i najbogatije godišnje doba, te mnogobrojne jesenske kulture kojima obiluje naše lijepo Međimurje, središnja su tema ove Čakovečke rapsodije, uz podizanje svijesti o zdravoj prehrani, te o kvaliteti već tradicionalnih međimurskih domaćih proizvoda, koji su užitak i poseban gastro doživljaj za svako nepce.

Orijentacija manifestacije također je usmjerena na podizanje svijesti o sve izraženijim ekološkim standardima, održivom razvoju, te onom što je danas u ovom užurbanom tempu života sve važnije i čemu svi težimo – ravnoteži prirode i čovjeka. Povratak prirodi, povratak zdravom, starinskom načinu života u Jesenskoj rapsodiji doživjet ćete kroz niz atraktivnih kulturno – zabavnih i gastronomskih događaja, kao i putem prigodnih radionica.

Za sam kraj manifestacije Grad Čakovec časti građane i posjetitelje besplatnim koncertom Prljavog Kazališta na Trgu Republike 26. rujna 2015. godine u večernjim satima.
Obucimo zajedno boje jeseni, uživajmo u okusima jeseni, i obilježimo zajedno najljepše godišnje doba – doba obilja i plodnosti.

Nagradni natječaj:

Turistička zajednica grada Čakovca i Restoran “Međimurski dvori” vas nagrađuju! Osmislite i izradite jesensku kreaciju koja će krasiti centar grada Čakovca za vrijeme manifestacije “Jesenska rapsodija u Čakovcu” 25.-26. rujna 2015. godine. Najljepšu ćemo nagraditi poklon bonom Restorana “Međimurskih dvori”!