Ovaj vikend u Čakovcu rezervirali smo za manifestaciju “Jesen u gradu Zrinskih“. Glavni je organizator Turistička zajednica grada Čakovca.

Njome se na simboličan način pozdravljamo od ljeta i pripremamo za jesen. Izlagači iz Hrvatske te Slovenije i Mađarske predstavit će razne proizvode, a mirisi jesenskih delicija preplavit će grad.

Svoje će mjesto na izložbenom prostoru tako naći eko – proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i drugo piće i delikatese.

Starinski jesenski sajam bit će smješten u centru Čakovca. On će posjetitelje prezentacijom starih običaja s jesenskom tematikom podsjetiti kako su “živeli naši stari”.

Na manifestaciji “Jesen u gradu Zrinskih” imat ćete priliku i sami nakratko osjećati kao Dom Perignon! Konkretno, moći ćete sami odraditi završnu fazu pripreme pjenušca! Uz pomoć stručnjaka vinarije Sibon, Gordana Horvata i Alena Švende, slijedeći upute u vlastitom ćete aranžmanu degožirati pjenušac.

Točnije, otvorit ćete bocu smrznutog pjenušca. Najprije slijedi izbacivanje taloga, potom dodavanje ekstradicijskog likera. Na kraju na bocu stavite pluteni čep, zavežete metalnu mrežicu te dodate kapicu. Na bocu ide personalizirana etiketa s vašim imenom – i rezultat je vlastito pjenušavo vino.

Posjetite “Jesen u gradu Zrinskih” i sljedeći vikend pogledajte raskoš nadolazećeg godišnjeg doba! Načinite vlastiti pjenušac i pogledajte svu silu drugih sadržaja. Potražite omiljeni med ili povrće iz ekološke proizvodnje i podržite domaće štandove! Provjerite ponudu lokalnih i stranih izlagača i budite uvjereni da će svatko lako pronaći nešto za sebe…