Uspješno je završena “Jesenska rapsodija u Čakovcu”, manifestacija kojom je Turistička zajednica grada Čakovca na prigodan način obilježila početak jeseni u našem gradu.

Ovaj je događaj okupio brojne izlagače i proizvođače voća i povrća, eko proizvoda, rakija, meda i raznih drugih delicija iz svih krajeva lijepe naše, kao i susjednih zemalja. Brojka od preko šezdesetak izlagača pokazatelj je da je manifestacija prošle godine ostavila dobar dojam izlagačima koji su i ove godine na sajmu sudjelovali besplatno, a jednaku uspješnost pokazuje i ove godine. Na  Franjevačkom trgu u samom centru događanja prikazani su neki od već polako zaboravljenih međimurskih običaja kao što su “ružđenje kuruze”, pletenje cekera, što su građani i posjetitelji s užitkom promatrali i na trenutak se vratili u dane svoje mladosti.

U dva dana održavanja manifestacije, Čakovec je bio preplavljen mirisima jeseni, jesenskih kultura, ukusne zimnice i ostalih delicija, a obilježja jeseni bila su vidljiva na svakom koraku, kako vizualno , tako i kroz zanimljiv program.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnje manifestacije, vrijednim izlagačima, djeci iz dječjih vrtića zajedno sa brižnim tetama te ravnateljicama Lidijom Varošanec i Gordanom Šoltić Siladi, djelatnicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i ravnateljici Dragici Benčik, gđi Biserki Vuković, Gljivarskom društvu Smrčak, medijima koji su nas i ovaj puta ažurno pratili i davali nam podršku te ostalim sudionicima programa koji su zajedno s nama pružili brojnim posjetiteljima nezaboravan doživljaj jeseni u čijem je zajedništvu ispraćeno dugo toplo ljeto u našem gradu!