Upravo ovih dana prije petnaest godina, Branko Tomašić je u Mačkovec, tik do svoje obiteljske kuće, “doselio” dijelove starog zagorskog drvenog kućerka i podigao ga iznova. Pogodio je mjesto, pogodio je vrijeme, a još je bolje predviđao budućnost. Otvorio je tako u malenom zdanju restoran kojem je nadjenuo, po svemu, prikladno ime. Mala hiža.

Traditional_Food-6095 (Large)

Danas jedan od najboljih hrvatskih restorana, prostorno je ispočetka bio skroman, ali posebne ugode koju stvaraju kamin, drveni namještaj i klupe, dobro usklađene “sitnice” s atmosferom doma. Danas se taj ambijent prepoznaje i u svojoj ostakljenoj, proširenoj varijanti. Tek na četiri kilometra od Čakovca, u smjeru Toplica Sveti Martin i graničnog prijelaza Mursko Središće – Lendava, Mala hiža s punom sigurnošću stoji iza svih svojih referenci i jamči da ćete u nju ući s očekivanjima i iz nje izaći raspoloženi da se ponovno vratite.

Gastronomska ponuda temelje ima u tradicionaonoj međimurskoj kuhinji, no ipak se ne libi eksperimentiranja s aktualnim kulinarskim trendovima. Građansko-pučki stil tako je upotpunjen istraživačkim, inventivnim, u potpunosti oslonjenim na sezonske i namirnice iz bliskog okruženja. Šesnaest zaposlenika Male hiže potpuno je koncentrirano na svoje goste, tako da svaka pomoć oko izbora jela, a koja stiže s njihove adrese, biva preporuka najupućenijih. Povjeriti im se može i sljubljivanje vina s hranom. Uz tridesetak vina s područja Međimurja i s nizom nacionalnih proizvodnji, vinska karta broji stopedeset etiketa. Mala hiža voli romantiku, živi i radi sa strašću, spravlja ponajbolje tanjure hrvatske gastro scene, nazdravlja najboljem. Voli vaše društvo i drago joj je kad joj se vratite. Dragocjen je to podstrek u svijetu gurmana koji znaju što žele, a neke od ispunjenih želja su namaz od divljeg luka, sira, bučinih koštica i bučinog ulja; proljetne heljdine palačinke punjene namazom od divljeg luka ili pak juha od divljeg luka.

 

Nepogrešiv odabir je prepelica punjena prosenom kašom, svježim smrčcima, vrganjima i divljim lukom pečena u omotaču od pancete ili pak popečci od prosa, medvjeđeg luka i proljetnog povrća. U slast ide savijača sa šparogama, krumpirom i začinskim biljem, a posebno intrigira pohani sladoled od buče s mariniranim špagorama, jagodama i mentom.

Dođite na adresu Balogovec 1 u Mačkovcu, rezervirajte stol 040 341 101, to je minimum truda za dobrobit koja vas u Maloj hiži čeka.