U Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, od 17. do 19. srpnja održano je Otvoreno državno ocjenjivanje vina. U njemu je sudjelovala i obitelj Jakopić te drugi hrvatski vinari. Ocjenjivanje, koje se odvijalo pod nazivom “Vino Slovenija Gornja Radgona” 2017, organizirano je u sklopu sajma Agra.

Agra je održana 55. put u prostorima Pomurskog sajma. Ove godine sudjelovalo je 160 vinara iz okolnih i bližih zemalja – Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Slovenije. “Vino Slovenija” jedno je od najuglednijih slovenskih ocjenjivanja vina, s tradicijom od četrdeset i tri godine.

pusipel

Na ocjenjivanje je pristiglo gotovo pet stotina uzoraka (točnije, 495), a vina naših vinara dobila su odlične ocjene. Time je još jednom potvrđena njihova kvaliteta.

Obitelj Jakopić iz Železne Gore, nakon što je ove godine njihov restoran Terbotz uvršten i u top 10 restorana s najljepšim pogledom, dobila je najveće priznanje za svoj pušipel. Naime, njihov je pušipel prestiž berbe iz 2015. nagrađen velikom zlatnom medaljom s osvojena 91,33 boda.

Obitelj Jakopić svake godine napreduje na raznim evaluacijama. Ta je činjenica najbolji pokazatelj da je njihov mukotrpni rad, ali i rad ostalih međimurskih i hrvatskih vinara, počeo davati ploda.