U srijedu smo imali pravu feštu! Bistro&wine bar Mundoaka bila je prepuna ljudi, burgera i mjehurića, a i u kuhinji nije nedostajalo zabave i smijeha.

Družili smo se na terasi uz vatricu, uz mjehuriće koji su letjeli zrakom i uz čašu-dvije prvog međimurskog pjenušca Sibona. Oni zaduženi za pripremu ukusnih burgera bili su pomalo na iglama, no čim je večer počela, zbog pozitivne i ugodne atmosfere opustili su se i oni, a njihove gastro vještine došle su na vidjelo.

Druženje na terasi uz vatricu

Pazi se na vatricu

Druženje na terasi uz mjehuriće i pjenušac Sibon

Druženje na terasi uz mjehuriće i pjenušac Sibon

‘Menu smo otkrili tek dan prije samog eventa koji sam po sebi nije mnogo otkrivao. Azijski, Bliskoistočni i Američki burger – mnogo toga govore sami po sebi, a opet ništa konkretno. Namjerno smo se odlučili na takav pothvat jer smo do zadnjeg trenutka željeli biti tajnoviti.’

Budući da je večer slasnih burgera i vrckavih mjehurića iza nas, vrijeme je da otkrijemo kakvi su to burgeri obogatili menu.

Na meniju Mundoake tri različita burgera iz tri različita dijelova svijeta

Bilo je malo gužve u kuhinji jer je svaki burger imao vlastitog kreatora i svoj posebni štih! Tako je Gordan Horvat, tvorac pjenušca Sibon radio Azijski burger, to jest burger sa svježom domaćom tunom. Što je još dodao za sastojke, ne znamo jer je rekao da će recept ostati njegova mala tajna. Sve u svemu bilo je ukusno i sočno.

Chefovi u akciji

Chefovi u akciji

Sljedeći na meniju bio je Bliskoistočni burger kojeg je pripremao Matija Bogdan. Ovaj burger oduševio je i iznenadio sve prisutne nesvakidašnjim sastojcima i glavnom namirnicom – ovčetinom koju je rijetko tko bio u prilici kušati. I to još u malom burgeru! Kombinacija i pol!

Još malo salatice, pa umaka... Šteta što oni ne mogu kušati ovo savršenstvo!

Još malo salatice, pa umaka… Šteta što Chefovi ne mogu kušati ovo savršenstvo!

Chef Mundoake Marko Palfi pripremao je zadnji burger na meniju po imenu Američki burger. Glavna namirnica bila je juneći ramstek koji je, činilo se, bio deblji i od samog peciva dok je njegova sočnost zauzela glavnu ulogu ovog jela. Dodamo li ovom ukusnom ramsteku koji sam po sebi priča poeziju i umak od luka te još nekoliko skrivenih sastojaka, Američki burger bio je glavni pogodak. Uz svaki je burger, naravno, savršeno odgovarala čaša pjenušca Sibon.

Marko Palfi u akciji

Marko Palfi u akciji

Gosti su na večeri mogli izraditi vlastiti pjenušac

Budući da se cijela večer vrtjela oko burgera i pjenušaca, Gordan Horvat je u bistro&wine bar Mundoaka donio i opremu za pripremu vlastitog pjenušca.

‘Gostima smo željeli približiti postupak izrade pjenušca, točnije zvanom degožiranje pjenušca. Iako je sam postupak podosta škakljiv te zahtjeva znanja i vještine, ova oprema koja nalikuje na bačvu toliko pojednostavljuje završni postupak da su gosti mogli i sami napraviti pjenušac.’
Malo priče o pjenušcima

Malo priče o pjenušcima

Prvi međimurski pjenušac Sibon

Prvi međimurski pjenušac Sibon

Obraćanjem boce talog se na dnu boce seli u grlo boce koja se zamrzava. Tako se prilikom otvaranja boce talog izbacuje van i u boci ostaje čisto pjenušavo vino. Slijedi dodavanje ekstradicijskog likera kojim se određuje okus pjenušca (suh, polusuh, sladak), zatim se na bocu stavlja pluteni čep, zaveže se metalna mrežica i doda kapica. Na bocu ide personalizirana etiketa s vašim imenom i rezultat je vlastito pjenušavo vino.

Što Marko Palfi kaže na Burger&Bubbles Night u Mundoaki?

Iz viđenog, Marko Palfi i ekipa iz Mundoake i više su nego zadovoljni.

 

Odlična atmosfera u Mundoaki

Odlična atmosfera u Mundoaki

‘Odličan postav, ambijent i odlični gosti. Drago mi je da je publika to znala prepoznati. S obzirom na veliki odaziv i mnogih upita nakon rasprodanih mjesta vidimo da su takvi događaji potrebni Čakovcu, pa već spremamo nove evente. O čemu će se točno raditi, uvijek ćete saznati na vrijeme. Samo nas morate pratiti na Facebook stranici Mundoaka Čakovec Bistro and Wine Bar.’