Ta gdje je ljepšeg mjesta od Mure za uživanje u poeziji. Žubor vode, cvrkut ptica, pokoji komarac i mnoštvo radoznalih koji upijaju poeziju nekih od najvećih umjetnika današnjice s ovih područja, a i šire. I tako već treću godinu za redom održat će se Murakon 2016. – festival suvremene poezije u Svetom Martinu na Muri. Festival koji pod okriljem vrbe i topole okuplja neka od najvećih imena suvremene poezije. Na starom mjestu, u mističnom ambijentu „Labirinta ljubavi“, koji se nalazi odmah do mlina na Muri u Žabniku, ove godine nastupit će probrano društvo poeta koji će svojim stihovima svima prisutnima podariti ljubav i tople riječi.

11802696_786407501470266_975432292201939469_o

Tako je Zlatko Kraljić, inicijator ovog festivala, u suradnji s TZ Sveti Martin na Muri pozvao poznata imena poetskog miljea a s veseljem su se odazvali Emir Sokolović, književnik iz Zenice i dobitnik brojnih talijanskih nagrada, Peter Semolič, slovenski književnik i dobitnik mnogobrojnih nagrada, Marko Gregur, višestruko nagrađivani mladi autor iz Koprivnice i dobitnik nagrade Prozak, Sonja Cekova – Stojanovska, mlada makedonska pjesnikinja, Judit Zagorec Csuka, znanstvenica i pjesnikinja iz Lendave, Eva Kovač, višestruko nagrađivana slovenska pjesnjikinja i Kristina Štebih, umjetnica iz Čakovca nagrađivana za svoje predstave.

Ovogodišnji Murakon odat će počast velikom bosanskom književniku Admiralu Mahiću, kojem je posvećen i cijeli festival. Dođite i vi 30.07.2016. u 20.00 sati te uz tihi žubor Mure, glazbene goste i pokojeg zrikavca upotpunite ovaj događaj i uživajte u nekim od najljepših stihova ispod zvjezdanog martinskog neba.