U petak, 28. srpnja, Porcijunkulovo će koncertom svečano otvoriti mladi čakovečki pijanist, Nikola Grabar. Njegov je nastup simboličan i predstavlja mladenačku energiju i (avan)turistički duh koji spaja ljude širom svijeta.

Nikola Grabar rođen je u Čakovcu pred dvadeset i četiri godine. Tu je završio osnovnu i osnovnu glazbenu školu, a gimnaziju i srednju glazbenu završio je u Zagrebu. Pred nekoliko godina, nakon završene srednje škole, Nikoli se pružila jedinstvena prilika da kao učitelj glasovira ode u daleke Ujedinjene Arapske Emirate, odn. u Dubai što je on objeručke prihvatio.

Nakon dvije i pol godine provedene u UAE, Nikola se nedavno vratio u Čakovec. Iza sebe ima mnoge koncerte i nastupe, a žanrovski preferira klasičnu i filmsku glazbu.

Za svoje svirke kaže: “Većinom sviram svoju verziju glazbenog djela jer volim promjene i neuobičajenost, pa tako radim neki unikat u svemu tome. Od 2014., kad sam dobio poziv za rad u Dubaiju, počinje moj glazbeni uspon i karijera. Otada sam sve više aktivan te nastojim klavirsku glazbu približiti publici, osobito mlađoj.”

Nikola Grabar, mladi pijanist iz Čakovca

Nikola Grabar, mladi pijanist iz Čakovca

Vjerujemo kako je sviranje ispred najviše zgrade na svijetu, emiratske Burj Khalife, jedinstveno iskustvo. Nikola je tamo izvodio glazbena djela pred mnogobrojnom publikom iz cijelog svijeta. Ističe kako je takva svirka iznimno motivirajuća i ukupno predivna, no kako ništa ne može zamijeniti sviranje pred domaćom publikom.

Posjetite stoga atrij Staroga grada u Čakovcu u petak, 28. srpnja od 20 sati i osjetite egzotično iskustvo u glazbi mladog pijanista! Svečano otvaranje Porcijunkulova 2017. osim Nikoline svirke popratit će i vatromet.

Od subote do kraja manifestacije Nikola Grabar svirat će glasovir svake večeri od 18 do 20 sati u tzv. “romantičnom kutku” ispred gradske uprave.