Hrvatsko muzejsko društvo ovogodišnje je izdanje Noći muzeja rezerviralo za klasike domaće i svjetske glazbene scene. Brojni muzeji i etnozbirke u Hrvatskoj svoje će prostore otvoriti posjetiteljima kako bi predstavili temu Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj. Muzej Međimurja u Čakovcu odgovara izazovu Noći Muzeja u petak, 27. siječnja od 18 sati, posvećujući hladnu zimsku večer etnomuzikologu dr. Vinku Žgancu i skladatelju Josipu Štolceru Slavenskom.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je: Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj.  Noć muzeja 2017. u MMČ-u bit će u znaku etnomuzikologa dr. Vinka Žganca i skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog. Kulturno-scenski program priprema općina Vratišinec, rodno mjesto dr. Žganca, a ove će se godine u program uključiti Matica Hrvatska Čakovec i Gimnazija Josip Slavenski s izložbom o dr. Žgancu, te Institut za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba s predavanjem o dr. Vinku Žgancu, koje će održati dr. Irena Miholić.

Svečano otvorenje manifestacije zakazano je za 18 sati u Izložbenom salonu, a detaljnu satnicu programa pročitajte na letku ili na muzejskim internetskim stranicama: http://mmc.hr/najava-noci-muzeja-2017/