Danas, 25. travnja festival Forestland najavljuje svoje 6. po redu izdanje koje će se održati usred ljeta u srcu Međimurja.

Na konferenciji za medije u Sky baru, prostoru novootvorenog čakovečkog Hotela Castellum, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Termi Sveti Martiin Branimir Blajić, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović te organizatori festivala.

Forestland festival započeo je 2013. godine kad je mlada ekipa iz Međimurja, umjesto odlaska na velike festivale na Jadranu i okolici, odlučila pokrenuti svoju zanimljivu priču.

Financijsku i organizacijsku pomoć te potporu festivalu pruža i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je potpisao Ugovor o podršci Međimurske županije donacijom od 50 tisuća kuna.

– Forestland je dokaz koliko se može napraviti kad se spoje entuzijazam, mladenačka energija, dobra ideja i vizija. Mlada ekipa zajednički je osmislila manifestaciju koja je turistički resurs ovog cijelog kraja te je pretvorili u nešto što može biti na karti festivala ne samo Hrvatske već i ove cijele šire regije, izjavio je Posavec.

Festival je od osnutka prošao put od jednodnevne atrakcije do punokrvnog festivala, turističkog projekta i događaja oko kojeg se planiraju godišnji odmori.