Prvo na ovom području međunarodno kvalifikacijsko plesno natjecanje u latinoameričkim i standardnim plesovima održano je proteklog vikenda u dvorani Graditeljske škole Čakovec pod organizacijskom palicom Plesnog kluba „D&D“kojeg vode Davor Marčetić i Branka Bartol, a koji je član Hrvatskog športskog plesnog saveza na kojem se natječu sportski plesni parovi. Natjecanje je uređeno prema Natjecateljskom propisniku kojeg određuje krovna institucija, odnosno HŠPS. Ispred Međimurske županije natjecanju je prisustvovalavoditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine, ujedno zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Sonja Tošić Grlačkoja je ujedno i službeno otvorila natjecanje te nakon cjelodnevnog turnira podijelila medalje najboljima.Turnir međunarodnog karaktera omogućio je  sudjelovanje parova iz drugih država, a bodovi im se priznaju ukoliko u isto vrijeme ne postoji natjecanje u njihovoj matičnoj zemlji, stoga parova nije nedostajalo iz cijele regije. Prema pravilniku Svjetske športske plesne federacije ( World Dance Sport Federation, WDSF ) natjecatelji su bili razvrstani u sedam starosnih kategorija i natjecali se u sedam kvalitativnih razreda – D1, D2, D3, C, B, A, I.

Standardni ples je podijeljen na više kategorija.

U kategoriji mlađi osnovci prvo mjesto osvojili su varaždinski plesni parDavid Hudoletnjak i Kiara Črnila iz Plesnog kluba D&D.

U mladeži, pobjedu su odnijeli Nino Đorđević i Ana Gedl, drugo mjesto pripalo je: Žan i Ana Stajan, dok su broncu osvojili Kristijan Vranješ i Lorena Lonjaktakođer plesači Plesnog kluba D&D, dalje redom: Petar Klinac i Ema Sočec te Jakov Žižak i Korina Šantek.

U starijoj mladeži pobijedili su Jurica Kavran i Tihana Vusić, a slijedili su ih Andrej Greguranić i Vea Rendulić, Luka Arko i Evdokia Sinyavskaya,Zvonimir Maglica i Helena Cvetković,Mihael Međeral i Anja Liber, Nik Kardum i Neža Colja teMarko Srpak i Lara Šmic.

Kod odraslih pobjedu su odnijeliHrvoje Veličković i Karla Nikolovski, a slijedili su ih Božidar Lešćič i Paula Zouhar, Nikola Renić i Amadea Bilanović, Mateo Mudri i Ivana Matić te Jure Leskur i Ivana Žanetić.

Također se natjecalo u latino-američkim plesovima koji su podijeljeni u kategorije, pa je tako u kategoriji mladeži slavio par Žan i Ana, a slijedili su ih Nino i Ana, Kristijan i Lorena, Jakov i Korina te Petar i Ema.

U starijoj mladeži pobijedili su Jurica i Tihana, zatim su slijedili Zvonimir i Helena, Marko i Lara, Andrej i Vea te Nik i Neža.

Kod odraslih pobjedu su odnijeli Tin Sanjković iz Pribislavca i njegova plesna partnerica iz Moskve Anna Ilina, dok su odmah za njima po finalnom plasmanu bili Hrvoje i Karla te Mateo i Ivana.

Na ovom natjecanjusudjelovalo je  preko 200 plesača iz cijele Hrvatske, od onih najmanjih pa sve do najboljih seniorskih natjecatelja.