Zašto Mundoaka, JB i Batič? Stoga što se jednaki po strasti lako prepoznaju.

Chef Marko Palfi u čakovečkom resotranu Mundoaka vodi najkreativniju kuhinju na ovom prostoru, chef Janez Bratovž u Ljubljani drži jedan od stotinu najboljih restorana svijeta – JB, a vinar Miha Batič u Šempasu, u Vipavskoj dolini, nastavlja tradiciju stvaranja vina u obitelji započetu 1592. godine.

Život je prekratak da bismo pili loša vina, kaže Batič, dok Palfija i Bratovža u kulinarici vode drska profinjenost i puno znanja. Ako je Čakovec ikada bio u prilici doživjeti prvake kulinarstva i vinarstva, to je sada, 15. rujna u restoranu Mundoaka. Međimursko-slovenski spoj ne iznenađuje nakon što je Marko Palfi kod Janeza Bratovža iskustva kalio u kuhinji koja je poodavno dosegla svjetski vrhunac. Obojica rado viđeni kao gosti kulinarskih događanja, ljudi koji jela spravljaju promišljeno i mijenjaju našu percepciju hrane, sada će u prvom planu biti i u Čakovcu.

Okupit će se u Mundoaki, u četvrtak, 15. rujna u kulinarsko-vinskom programu nazvanom Food Anarchy. Pripremaju meni od sedam sljedova praćenih s isto toliko Batičevih vina. Bit će to praznik za sva čula u kojem i vaši osjeti mogu pronaći svoje ispunjenje. Velemajstori za hranu će iskoristiti birane namirnice, spraviti vam jela o kojima ćete još dugo govoriti šireći vlastite horizonte i mijenjajući uvjerenja o hrani čija zavodljivost nikada ne prestaje.

Batič bira vina za Mundoaku braneći svoju filozofiju vraćanja prirodi: “Kad piješ vino, moraš osjetiti lozu, gdje je rasla, kakva je bila godina, moraš osjetiti dušu koju mu je dao vinar”. Za Čakovec i goste Mundoake je, nesumnjivo, spreman.

https://www.facebook.com/lovelymedjimurje/videos/901315509979464/?__mref=message_bubble

 

S puno znanja i mašte, trojica umjetnika će vas zavesti svojom interpretacijom na tanjuru i u čaši. Rezervirajte svoj stol pravodobno pozivom na broj telefona +385 40 385 035, doživite europski šarm kulinarstva koji vješto isprepliće nostalgiju s trendom – tradiciju s aktualnim vremenom.