Međimurski biciklistički klub Mura iz Čakovca organizator je nove biciklističke utrke na prostoru najsjevernije hrvatske županije. Panamura Adventure Race ili Avanturistička utrka Panamura održat će se u subotu, 23. rujna.

Staza ukupno broji preko 76 kilometara. Početna i završna točka nalazi se u Nedelišću, a utrka će se odvijati gornjim Međimurjem kroz tri etape s dvije kontrolne točke. Veći dio rute prolazi šumskim i makadamskim putevima. To znači da će uz sportsku komponentu sudionici moći uživati i u prirodnim ljepotama Međimurja.

Utrka će započeti ispred Gimnastičkog centra Aton. Odatle će se sudionici zaputiti prema Štrigovi, odnosno Robadju preko Gornjeg Mihaljevca. Prva kontrolna točka smještena je na jednom od najljepših međimurskih vidikovaca, Mađerkinom bregu.

Dalje ruta slijedi rijeku Muru te se preko Svetog Martina na Muri spušta do Murskog Središća. Druga kontrolna točka bit će smještena na tamošnjoj šetnici. Posljednja etapa prolazi Selnicom, Lopatincem te Šenkovcem opet do Nedelišća.

Utrka počinje u 10 sati. Bicikle za najam, čiji je broj ograničen, možete osigurati kupnjom ulaznice za 150 kuna, dok early bird startnina uz korištenje vlastitog bicikla iznosi 100 kuna.

Požurite i osigurajte sudjelovanje! Predajte se kombinaciji adrenalinske navale i ushita koji izazivaju naši krajolici! Budite dio predivnog događaja koji pokazuje još jedan potencijal i bogatstvo međimurske prirode i Međimurja općenito.