Gdje drugdje ako ne tamo gdje je dom vinovoj lozi u Međimurju? Gdje drugdje rađat će se nove ideje ako ne tamo gdje to nalaže tradicija i strast? Podrumi Štrigova dokaz su da strast i tradicija nikako ne mogu odumrijeti ako postoji samo plamičak želje da se opet proširi slava koja je nekada bila sinonim za međimurska vina.

Najveći proizvođač vina u Međimurju vinovu lozu uzgaja na preko 90 hektara površine na mjestu gdje nebo ljubi zemlju a ono mu vraća najboljim što ima. Štrigova mjesto koje s ponosom nosi naziv domovine međimurskih vina, domovine Podruma Štrigova.

Tamo desno, kada krene se prema Banfiju, usred duboke šume smjestio se podrum najveće poljoprivredne kuće u Međimurja – Agromeđimurja. Agromeđimurje godinama već biva sinonim za sve dobro u međimurskoj poljoprivredi pa je tako i s proizvodnjom vina. Tu u toj šumi, duboko ispod površine zemlje, smjestila se jedna od najstarijih vinoteka našeg područja, ponosni čuvar ljetina i prilika unazad četrdesetak godina.

AgroMeđimurje-4687_1575x1050

Podrumi Štrigova ponosni su na svoju vinoteku u kojoj ljubomornim okom vlasnika skrivaju preko 25 tisuća butelja predikatnih vina, vina koja su najbolja od svih, ponosno izdvojena u najboljim godinama, napravljena od najboljih bobica i odrasla na najidealnijim položajima. No ne živi se samo na prošlosti i staroj slavi, povijest je pokazala da onaj tko gleda samo u prošlost a ne prati budućnost ubrzo postane izgubljen u sadašnjosti. To su prepoznali i u Podrumu te se odlučili malo odmaknuti od svakodnevice i u ponudu uvrstiti novitete, vina još uvijek ne viđena na našim područjima.

Frizante je nova nada, nova perjanica kojom će Podrumi Štrigova povratiti staru slavu, vino kojim će se ovi podrumi ponovno ispisati povijest hrvatskog vinarstva. Muškatna aroma i perlanje bisernih mjehurića, uz ugodnu svježinu i nenametljivu slatkoću, oduševljava univerzalnim i inovativnim karakterom. Ovo je samo pokazatelj smjera u kojem Podrumi Štrigova idu – kreiranje trendova, inovativnost i neupitana kvaliteta samo su neke od odlika koje ih krase, a koje će ih opet postaviti u sam vrh hrvatskog vinarstva. Naravno, uz inovativnosti i budućnost ne zaboravlja se ni tradicija te Podrumi Štrigova i dalje nastavljaju sa proizvodnjom svojih cijenjenih vina sorti Rajnski rizling, Muškat žuti, Traminac, Sauvignon, Pušipel, a posebna pozornost posvećuje se Silvancu zelenom.

Željeli samo uživati u predikatnim vinima ili upijati dušu mjesta iz kojeg potječu najbolje kapljice Međimurja, kušaonica Podruma Štrigova jedini je i najbolji izbor. Ponos Međimurja izvrstan je ambasador potencijala koji ovaj kraj ima, kako stanovnicima tako i turistima.