Proteklih se dana uvelike govori o manifestaciji koja će preplaviti ulice grada Čakovca od četvrtka 30. srpnja pa sve do utorka 4. kolovoza, i to s potpunim pravom jer upravo je Porcijunkulovo ono što Međimurci i Čakovčanci očekuju cijele godine.

IMG_8662

Iako traje svega pet dana, uzmemo li u obzir poznata imena koja ove godine na Porcijunkulovo dolaze, biti će to nezaboravnih pet dana zabave, kulture, edukacije i istraživanja. Od poznatih imena ove godine nas očekuju imena kao što je Gibonni, Vlatko Stefanovski trio, Kićo Slabinac, Klapa Rišpet, Dražen Zećić i nikad popularniji Željko Joksimović. Upravo su oni glavne zvijezde ove središnje Čakovečke manifestacije.

No nikako ne smijemo zaboraviti i one Međimurske zvijezde koje će se pobrinuti da tijekom svakog  dana trajanja manifestacije svi posjetitelji Porcijunkulova imaju atraktivan program i sadržaj. Prošećete li tako gradom u bilo koje vrijeme dana, naići ćete na brojne međimurske poduzetnike koji se već godinama, a neki i desetljećima brinu za očuvanje tradicije u Međimurju. Tu prvenstveno mislimo na licitare, keramičare, lončare, košaraše, čipkare, ispirače zlata, drvorezbare, postolare, kipare i druge koji su svoje slobodno ili profesionalno vrijeme usmjerili prema očuvanju tradicije.

_MG_3158

Uz njihov trgovačko-ulični sadržaj, program Porcijunkulova donosi i bogate svakodnevne igre za djecu pod nazivom Kreativnionica, edukativne radionice starih zanata, prezentacije streličarstva, degustacije međimurskih vina, izložbu egzotičnih životinja, izložbu skulptura od šibica i slično.

Ove godine će se na Porcijunkulovome predstaviti i naši susjedi, turistička zajednica općine Lendava, a novitet je i turistički vlakić koji će svim zainteresiranima približiti Čakovec iz jedne malo drugačije perspektive.

_MG_8227

Ako ogladnite, nemojte brinuti jer tu je uz već tradicionalne gastro punktove organiziran i jedan novi pod nazivom „Grunt Đureka i Katice“, a u kojem ćete moći isprobati međimurska jela Slađane Herman.

Na Porcijunkulovo HŽ vlakom

Želite na Porcijunkulovo, a nemate kako? Organizator se pobrinuo da svim  putnicima koji dolaze na Porcijunkulovo vlakom, HŽ Putnički prijevoz odobrava popust od 40% na redovite cijene karata za 1. i 2. razred svih vrsta redovitih vlakova. Ima li boljeg?

Preuzmi kompetan program ovdje

Kako je bilo prošle godine