‘Porcijunkulovo’ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava 52. godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca.

Prvobitno zamišljena kao ‘Sajam tradicijskih zanata’ vezan uz crkveni blagdan ‘Gospe od anđela – Porcijunkule’ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status ‘najveće turističke manifestacije u županiji’ koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec.

IMG_2875-min

U šest dana održavanja, Porcijunkulovo objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi. Danas je u Gradskoj vijećnici gradonačelnik i ujedno predsjednik Turističke zajednice Grada Čakovca Stjepan Kovač sa suradnicima otkrio imena glazbenika i predstavio program ovogodišnje manifestacije koja započinje u petak 29. srpnja i traje do srijede 3. kolovoza.

Čast da otvori Porcijunkulovo na Trgu Republike dobila je popularna pjevačica Jelena Rozga. Idućeg dana u Čakovec stiže dašak Jadrana uz Klapu Cambi, dok je nedjelja rezervirana za legendarnog Mladena Grdovića. 1. kolovoza u Čakovcu će koncert održati jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora Bajaga zajedno s Instruktorima.

IMG_2859-min

U utorak, 2. kolovoza svi ćemo zapjevati bezvremenske hitoveParnog Valjka, dok posljednjeg dana stižu majstori klapske pjesme Klapa Kampanel. Na predstavljanju je bio i Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

IMG_2880-min

Uz sve nabrojeno tu je i ‘Ulica kišobrana’, koja je svojom atraktivnošću postala hit manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista. Uskoro donosimo opširniji program.

IZVOR: emeđimurje.rtl.hr