Prvo od dva vježbališta na otvorenom postavljeno je u subotu u čakovečkoj Ulici Zinke Kunc, pored teniskih terena na čakovečkom Jugu. U ponedjeljak pak su u uporabu predana igrala za djecu s teškoćama, postavljena na dječjem igralištu na ulazi u Perivoj Zrinskih.

Otvarajući ove dvije novine postavljene u gradu, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da je ovo nastavak višegodišnjeg ulaganja u javnu infrastrukturu koja svim građanima, a posebno djeci i mladim omogućuje razne sadržaje te ih potiče na boravak na otvorenom. Vježbališta na otvorenom građanima omogućuju treniranje na sličnim spravama kao u teretani. Prvo se nalazi na čakovečkom Jugu, a drugo će se ovih dana otvoriti na igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata u Vojnim vrtovima sjever. Novo vježbalište prvi su isprobali sportaši, članovi Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i Powerlifting kluba Međimurje.

Po postavljanja igrala za djecu s teškoćama došlo je na inicijativu građana, koji su uvidjeli da sadržaja za tu djecu nedostaje. Kako se radi o posebnim igralima, koje moraju proći ateste, na njih se duže čekalo, no kako je rekao gradonačelnik Kovač, postavljena su upravo na Dan Grada Čakovca, kao svojevrsni pokazatelj da se vodi briga o svim skupinama naših građana.

Vježbalište je stajalo 60 tisuća, a svako igralo za djecu s teškoćama oko 20 tisuća kuna. U tijeku su i radovi na uređenju dječjeg igrališta kod II. osnovne škole  u Čakovcu, koje će se otvoriti uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, odnosno proštenja na čakovečkom Jugu.