Proteklih je tjedana područje uz mlin na Muri i Mlinarsku hižu postalo prava mala pozornica na otvorenome. Naime, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri je u sklopu Dana turizma u Svetom Martinu odabrala upravo Žabnik i predivni ambijent prirode uz rijeku Muru kao pozornicu za brojna događanja tijekom ljetnih mjeseci.

Prošlog je vikenda tako održan MURAKON, međunarodni festival suvremene poezije koji je okupio zaista velik broj umjetnika iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Festival je zamišljen kao duhovno susretište različitih, ponekad udaljenih kultura i njihovo međusobno prožimanje s ciljem uzajamnog obogaćivanja, a uz to, festival je mjesto razmjene iskustava u nakladništvu, ulozi kulture u životu čovjeka, sudbini knjige u suvremenom društvu i drugim značajnim pitanjima.

Ovog se vikenda Žabnik ponovo pretvara u romantičnu pozornicu pod zvjezdanim nebom. Naime, u petak 7. kolovoza s početkom u 20:30 sati svi ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu Dominika Padarića, mladog tenora iz Svetog Martina na Muri. Uz Dominika, nastupit će i Tamara Korunek, mlada međimurska sopranistica, a cijeli koncert biti će uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota.

Za sve zainteresirane vozit će i besplatni vlakić od Toplica Sveti Martin, preko Lapšine, Svetog Martina na Muri, pa sve do Žabnika.

11813479_999294846770617_1392910638094753421_n

Više informacija potražite na www.svetimartin.hr