Tko kaže da je samo ljeto puno događanja? S dolaskom jeseni u Gradskoj kavani Čakovec organizacija raznih zbivanja ne posustaje. Pub quiz je u punom jeku (svakog utorka od 19 sati), a uskoro se nastavljaju i već dobro poznate jazz večeri! Pratite Facebook stranicu Gradske kavane i budite u toku! No, najprije neka vas oduševi jedan putopis.

Za sve ljubitelje putopisnih predavanja prava poslastica (ako ne računamo fine kolače!) u Kavani slijedi u nedjelju, 5. studenog od 19 sati. Naime, o svom putovanju dugom više od 3200 km govorit će Goran Blažević.

On se uputio u rodni Umag iz Jordana, točnije iz grada po imenu Petra. Svoje petomjesečno pješačenje nazvao je “Solidarity Walk 4 km/h”. Želio je ukazati na problem sirijskih izbjeglica koji od rata bježe već godinama. Jordan je odabrao za svoju početnu točku zbog milijuna izbjeglica kojima je ta zemlja pružila utočište.

Drugi cilj putovanja inače punog simbolike bio je ukazati na netočnost medijske i druge propagande vezane uz islam. Goran je za svoju rutu namjerno odabrao prolazak kroz točke s većinskim muslimanskim stanovništvom o čijoj je pomoći u potpunosti ovisio.

Posljednji cilj putovanja jest ukazivanje na srodnost tzv. “abrahamskih” religija – židovstva, kršćanstva i islama. Simbolika lutanja, veza između bliskoistočnih i europskih naselja i sličnosti općih načela navedenih religija… Sve to predstavlja most i kulturu dijaloga za 21. stoljeće.

I vi “solidarno došećite” te u Gradskoj kavani u Čakovcu poslušajte predavanje – putopis o uistinu zanimljivim iskustvima, kao i Goranov poziv da budemo ljudi.