Srijedom u Gradskoj kavani Čakovec izmjenjuju se književne večeri i kavanske priče sa zanimljivim gostima pa je tako u srijedu, 2. studenog dan za susret s putopisnom književnicom Majom Klarić i za promociju njezine knjige Vrijeme badema.

go03316535

– Učim o načinima na koje se mogu odužiti za sve čime sam blagoslovljena, učim otvarati oči kako bih sve to, za početak, primijetila, kaže autorica u svojoj knjizi koja je diljem Hrvatske pobudila veliko zanimanje ljubitelja pisane riječi povezane s putovanjima u nedovoljno istražena područja. Maja Klarić u svojoj zbirci putopisne poezije “Quinta Pitanga” govori o Brazilu, dok “Vrijeme badema” donosi zanimljivosti s hodočašća Camino de Santiago.

Za nedavnog gostovanja u Puli Maja Klarić govorila je o neopisivoj ljepoti otoka Itaparica i istaknula neponovljivost iskustva koja je imala.

– Bilo je to sveukupno fantastično, neponovljivo iskustvo, iako nije bilo uvijek lagano. Čekati beskrajne redove za tuširanje kada si iscrpljen i samo ti tuš treba, gužva za prehranu, teške dionice, sve se to zaboravi naprama sjajnom iskustvu – kaže autorica o temi iz „Vremena badema“, a čakovečka publika će je upoznati u srijedu, 2. studenog od 19 sati u Gradskoj kavani Čakovec.