Ovogodišnje ‘Štrigovske noći’ traju od 3. do 23. srpnja 2016., a osnovni cilj im je predstaviti područje Općine Štrigova kao poželjnu turističku destinaciju kroz zaista bogati i raznovrstan program koji nudi direktni doticaj doživljaja svim posjetiteljima

Načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice Štrigove Stanislav Rebernik i Josip Mikec, voditelj Ureda Turističke zajednice Štrigove, danas su na prigodnoj Konferenciji za novinare predstavili program ovogodišnjih ‘Štrigovskih noći’ – turističke, gastronomske, kulturne, športske i gospodarske priredbe u gornjem Međimurju. Kazali su kako će se ‘Štrigovske noći 2016., održavati tijekom srpnja, a program će biti bogatiji i raznovrsniji nego ikada do sada.

29 godina tradicije Štrigovskih noći

Rebernik je naglasio kako je općina ponosna na ‘Štrigovske noći’ koje se neprekidno održavaju od 1987. godine što znači kako će iduće godine obilježiti 30. obljetnicu više nego uspješnog djelovanja. Mikec je naglasio kako će ovogodišnje ‘Štrigovske noći’ okupiti reprezentativne glazbenike, kulturnjake, zabavljače i vinare koji će svakog tjedna zabaviti posjetitelje i goste.

– Osobito je važno kazati kako ‘Štrigovske noći’ privlače sve veći broj turista i gostiju te je ona i gospodarska manifestacija odvelikog značaja za našu općinu i kraj. Lani smo u vrijeme priredbe imali 1600 noćenja što je za 1060 više nego godinu dana ranije. Kako nam se povećava broj kreveta u privatnoj ponudi, ove godine očekujemo značajan porast boravaka turista i posjetitelja, zadovoljno je ustvrdio Mikec, dodavši kako su se u program ovogodišnjih ‘Štrigovskih noći’ uključili svi čimbenici društvenog, zabavnog i športskog života. Posebno je Mikec spomenuo program 6. umjetničke kolonije koja je ove godine posvećena likovnom umjetniku Vladimiru Megliću, a održavati će se na više mjesta u Međimurju.

Program kolonije započinje ovog četvrtka 7. srpnja u Muzeju Međimurja Čakovec u 18 sati, otvorenjem Izložbe Vladimira Meglića, a nastavlja se u župnoj crkvi Marije Magdalene u Štrigovi gdje u 20,30 sati, nastupa Kvartet ‘Porin’ s vokalnim solisticama Monikom Cerovčec, sopran i mezosopranisticom Nikolinom Virgej Pintar. Naš portal će posebno najaviti svaki događaj dan uoči njegovog održavanja, a već sada za petak 8. srpnja najavljujemo Koncert majstora Zagrebačke filharmonije Martina Draušnika i Oresta Shourgota na volinama.

Koncert se od 20 sati izvodi u štrigovskoj župnoj crkvi.

 Program 6. umjetničke kolonije u Štrigovi

strigovska-kolonija_378861_1465x1050

Izvor: emedjimurje