Uz prijatelje i bliske suradnike, zadnje večeri ožujka otvoren je restoran Mundoaka u Čakovcu. U zgradi nekadašnjeg Časničkog doma, donedavno kafea Littera, dvojica Newyorčana, Tom Novak i Jimi Pierre Antoine, odlučila su prodrmati temelje međimurske gastro scene.

– Došli smo zbog Marka. On je osebujna ličnost i nama se to jako sviđa. Radio je u našem zagrebačkom restoranu i jednog dana došao reći da daje otkaz, jer mu je dosta toga da živi i radi po cijeloj Hrvatskoj, a da najmanje biva s onima koji su mu najvažniji. S obitelji. Sjeli smo i vrlo brzo odlučili da ćemo doći u Čakovec – rekao je za otvaranja Tom Novak govoreći o dobro nam znanom imenu kulinarske scene Marku Palfiju.

https://www.facebook.com/lovelymedjimurje/videos/901315509979464/

Mundoaka danas, 1. aprila i nije šala, otvara vrata za svoje goste. Sve što ne pomišljate da se može staviti na tanjur (ili bukovu dasku koju osobito vole), a da zvuči kao međimursko – sve to će vam doći na tanjuru ukusno i oku ugodno. Domaće namirnice, međimurski okusi i mirisi, a opet drugačiji. Novi. Pomaknuti. Bježe van iz kuta uobičajenog i očekivanog. Kulinarsko eksperimentiranje je stil života Mundoake pa budite otvoreni za iznenađenja, uđite u ugodne debate o hrani i pilu, širite vidike. Čakovcu i Međimurju upravo to treba – da protrese svoju tradiciju i oplemeni je.

Američki investitor poštuje sredinu u kojoj djeluje, osjeća je i potpomaže, osobito kad je o djeci s potrebama riječ. Zahvalni su lokalnim čelnicima na iskrenoj podršci, a još važnije – sjajni mladi ljudi su kod svestranog poslodavca pronašli posao. Nakon centra Zagreba, vrijeme je za Mundoaku u centru Čakovca, uskoro i Umaga.

Ne gledajte kulinarske showove na televiziji, doživite ih u Mundoaki. (al)