Stari grad Zrinskih

Unutar zidina ovog najvrjednijeg kulturno-povijesnog spomenika u Međimurskoj županiji krije se restoran i vinarija Shamper.

Po čemu smo toliko posebni? Iako se diljem prelijepog nam Međimurja mogu naći razni restorani, pubovi pa i kleti s raznovrsnom ponudom jela, ono što nas čini posebnim je vrhunski jelovnik pripremljen od domaćih lokalnih namirnica.

U Shamperu upoznajte sve čari domaće kuhinje

U Shamperu možete uživati u jelima od divljači od kojih se ističu vrhunske mesne delicije međimurske svinje mangulice i jelena zatim domaći šiškrli, ravioli i razne vrste peciva pripremljena od brašna iz lokalne proizvodnje. O domaćem povrću da ni ne govorimo!

U Shamperu nudimo samo domaća peciva

U Shamperu nudimo samo domaća peciva

Jer domaće je ipak domaće! To je naš moto! Iako je primamljivo koketirati sa svjetskom kuhinjom, kao što su kineska, meksička ili pak indijska, domaću hranu ne može išta zamijeniti. Svježi sir i špek, meso ‘z tiblice, gibanica i knedle, samo su neka od lokalnih međimurskih jela koje volimo pripremati. A i priznajte da vas samo jedan zalogaj ovih jela može utopliti oko srca i vratiti vas u djetinjstvo.

U Shamperu pripremamo autohtonu hranu iz 16. stoljeća

Osim što pokušavamo našu kuhinju napuniti sa što više domaćih namirnica, jedan od izazova nam je i pripremati autohtonu hranu iz 16. stoljeća, točnije iz doba kada su gradom vladali Zrinski. Zrinski su za međimursku povijest od velike važnosti jer su Međimurjem i utvrđenim gradom Čakovcem vladali od 1546. godine pa sve do kraja 17. stoljeća.

Na dvoru velikaša se, naravno, jelo kako to i dolikuje velikašima što vidimo iz našeg omiljenog štiva po imenu “Kuharska knjiga Čakovećkog dvora obitelji Zrinski”. Zahvaljujući našim chefovima, napokon su otkriveni davno zaboravljeni recepti poput jelena u papru, štuke kao lososa i juhe od fazana.

Dođite u Shamper na domaću hranu i jela koje je jeo sam Zrinski

Chefovi Shampera u akciji

Chefovi Shampera u akciji

Ako želite kušati jela koje je volio i sam Zrinski, dođite do nas! Poziv vrijedi i za domaću hranu pripremljenu od lokalnih namirnica!

Rezervirajte stol slanjem maila na info@shamper.hr ili putem telefona 040/390-777 i prepustite se gastronomskih užitcima.